stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

rb
rb
0 31.05.2021 09:11:05

Zdaj je VSE JASNO! Znani vsi možni TEKMECI MURE v 1. krogu kvalifikacij za LIGO PRVAKOV

Grega Wernig
Soboški črno-beli v svoji novi zgodbi vztrajno postavljajo nove mejnike, naslednji se bo zgodil 15. junija. To bo dan, ko bo Mura prvič v klubski zgodovini v žrebu kvalifikacij za ligo prvakov, medtem so znani vsi možni nasprotniki Prekmurcev. Tekme prvega kvalifikacijskega kroga bodo 6. in 7. julija, povratne teden dni pozneje.

Dinamo Zagreb, Ludogorec, Malmö, CFR Cluj, Legia Varšava, Šerif Tiraspol, Ferencvaros, Škendija Tetovo, Slovan Bratislava, Dinamo Tbilisi, Žalgiris Vilna, Flora Talin in Budućnost Podgorica. To je bil že nekaj časa seznam možnih tekmecev Mure v 1. krogu kvalifikacij, v nedeljskem večeru sta se jim pridružila še zadnja dva, ki sta bila odvisna od razpleta luksemburškega in izraelskega prvenstva.

V Luksemburgu je Fola v zadnjih 90 minutah zadržala prvo mesto na lestvici, v gosteh je s 3:0 ugnala Jeunesse Esch, in ligaško tekmovanje končala z dvema točkama prednosti pred Dudelangom in Hesperangejem. Fola kakopak nima koeficienta, ki bi jo lahko v plesu kroglic postavil v vlogo nosilca, zato pa jo je dobil kazahstanski Kairat, ki je tako naslednji med možnimi tekmeci Anteja Šimundže in njegovih varovancev.

Drama v izraelskem prvenstvu se je končala po želenem scenariju Maccabija iz Hajfe, ki je v zadnjem krogu pred svojimi navijači s 3:2 premagal Hapoel Beer Shevo in po zgolj domačem remiju soimenjaka iz Tel Aviva s Kiryat Shmono (2:2) lovoriko naposled osvojil s štirimi točkami naskoka.

Marsikdo bo gotovo presenečen, ker Maccabi v žrebu 1. kroga kvalifikacij, ki bo 15. junija na sedežu Uefe v Nyonu, ne bo imel statusa nosilca, kar pomeni, da ga ni med možnimi nasprotniki Mure. Ekipi sta se sicer pred dvema letoma srečali že v 1. krogu kvalifikacij za ligo Europa, ob tem pa je nadvse zanimivo, da je bil klub iz Hajfe med prvimi, ki je Sobočanom poslal čestitko za zgodovinski naslov prvaka. Med nosilce in mogoče nasprotnike zasedbe iz Fazanerije se je (z najnižjim koeficientom) premaknil Lincoln Red Imps iz Gibraltarja. Ob tem ne gre prezreti spoznanja, da bo Uefa tik pred žrebom klube razvrstila tudi v skupine po tako imenovanem regionalnem ključu.
Še enkrat spomnimo, da se bodo slovenski šampioni predstavili v svojem domu v Fazaneriji, ki ima zeleno luč tudi za 2. krog kvalifikacij v vseh Uefinih tekmovanjih; liga prvakov, liga Europa, konferenčna liga. Kot smo poročali, so medtem stekla prizadevanja, da bi stadion pridobil status 3. kategorije, kar bi pomenilo, da bi prekmurski nogometni hram lahko gostil tudi tekme 3. in 4. kroga kvalifikacij oziroma play-offa za prav tako vsa tri omenjena tekmovanja.

Mura bo torej na začetku nove sezone v Fazaneriji odigrala vsaj dve evropski preizkušnji. V primeru izpada v 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakov bi se namreč preselila v 2. krog kvalifikacij za konferenčno ligo, če bi črno-beli preskočili prvo oviro v kvalifikacijah za ligo prvakov, pa bi se mednarodna zgodba zagotovo še precej podaljšala. Četudi bi potem v 2. krogu izgubili, bi jih pot naprej vodila v 3. krog kvalifikacij za ligo Europa, kjer poraz prav tako še ne bi pomenil slovesa, nato pa bi bil na vrsti še play-off za skupinski del konferenčne lige.

NOSILCI
Dinamo Zagreb (Hrvaška)  44,500
Ludogorec (Bolgarija)  28,000
Malmö (Švedska)  18,500
CFR Cluj (Romunija)  16,500
Legia Varšava (Poljska)  16,500
Šerif Tiraspol (Moldavija)  14,500
Ferencvaros (Madžarska)  13,500
Škendija Tetovo (S, Makedonija)  9,000
Slovan Bratislava (Slovaška)  7,500
Dinamo Tbilisi (Gruzija)  6,500
Žalgiris Vilna (Litva)  6,500
Alashkert (Armenija)  6,500
Flora Talin (Estonija)  6,250
Budućnost Podgorica (Črna gora)  6,000
Kairat (Kazahstan)  6,000
Lincoln Red Imps (Gibraltar) 5.750


NENOSILCI
Riga FC (Latvija)  5,500
HJK Helsinki (Finska)  5,500
Linfield Belfast (Severna Irska)  5,250
CS Fola Esch (Luksemburg)  5,250
Šahtjor Saligorsk (Belorusija)  5,250
Nefči Baku (Azerbajdžan)  5,000
Maccabi Hajfa (Izrael) 4.875

Shamrock Rovers (Irska)  4,750

Connah's Quay (Wales)  4,750

Valur Reykjavik (Islandija)  4,250
Bodø/Glimt (Norveška)  4,200
MURA (SLOVENIJA)  3,000
Teuta Durrës (Albanija)  2,750
zmagovalec predkroga  2,250
Borac Banjaluka (Bosna in Hercegovina)  1,600
Hamrun Spartans (Malta)  1,275

Največji športni dogodek v Sloveniji, UEFA Evropsko prvenstvo v nogometu do 21 let, se približuje vrhuncu. Zadnji dan maja in v začetku junija so pred nami še izločilni boji. Le še osem najboljših mladih reprezentanc je ostalo v boju za naslov prvaka stare celine. Bodoči nogometni zvezdniki evropskih velikanov s svojimi nastopi v elitnih ligah že krepko opozarjajo nase, vi pa imate izjemno priložnost, da si jih ogledate v živo v dresu njihovih reprezentanc.

Vstopnice si lahko zagotovite s spletnim nakupom preko Eventima ali na prodajnih mestih Petrola, v trgovini NZS na Mestnem trgu v Ljubljani in štiri ure pred tekmo na blagajni stadiona. Vstop na stadion je mogoč ob upoštevanju PCT pravil in ob upoštevanju ostalih ukrepov za zajezitev epidemije.

Na dan tekme bo tako v Ljubljani kot Mariboru pred stadionom možnost brezplačnega hitrega testiranja. Izkoristite edinstveno priložnost in doživite nogometni spektakel za najboljšega v Evropi v živo!

Članki iz rubrike