podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
0 19.05.2021 16:12:57

MARIBOR ŽE DANES PRVAK? Tole je ODGOVOR MURE, ki močno odmeva POVSOD! Vijoličasti zdaj ...

Mura je na domačem igrišču premagala Domžale s kar 3:0.

Na ta praznični dan so se na tribune Fazanerije vrnili gledalci (seveda v omejenem številu), njihova ljubljena Mura pa jih je nagradila z izjemno pomembno zmago. Z njo so se črno-beli vsaj začasno zavihteli na drugo mesto in se tam - prav tako vsaj začasno - izenačili z Mariborom. To pa že pomeni, da danes zagotovo ne bomo dobili novega slovenskega prvaka. Najmanj Mura bo ne glede na rezultat Maribora v Kopru predzadnjim krogom še imela možnosti za naslov. 

Tekma v Prekmurju se je začela spektakularno z nizom priložnosti na obeh straneh, nato se je malce umirila, vajeti pa je v svoje roke Mura vzela v 42. minuti. Tedaj se je v kazenskem prostoru lepo znašel Amadej Maroša in elegantno zadel. V drugem delu so Domžalčani poskusili in imeli nekaj pol priložnosti, toda Mura je bila zbrana v obrambi, na drugi strani pa ubijalska v protinapadih. Najprej je Maroša lepo podal Luki Bobičancu, ki je v 70. minuti čudovito zadel. Tomi Horvat pa je v 78. minuti poskrbel, da v končnici ne bi bilo stresa. 

Muri zdaj po tej čudoviti zmagi sicer lahko vijoličasti pobegnejo nazaj na tri točke prednosti, a bi ga tudi v tem primeru v zadnjem krogu z zmago v Ljudskem vrtu lahko prehitela. Ali bo morala za naslov prehiteti tudi Olimpijo ali pa bo ostala pred njo (zeleno-beli imajo trenutno točko manj), pa bo jasno nocoj, ko bodo Ljubljančani gostili sežanski Tabor. Mogoč je celo scenarij, po katerem bi Mura in Maribor v zadnjem krogu neposredno odločala o naslovu.  

Značke: mura, domžale, maribor, naslov

Članki iz rubrike