Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
3 18.05.2021 08:27:27

Oliver BOGATINOV vrača udarec ZLATKU ZAHOVIĆU: "Nisem NEUMEN! Lahko mi očitajo, da nisem bil na LUNI ..."

Oliver Bogatinov se je odzval na izjave Zlatka Zahovića v intervjuju za Ekipo SN.

Intervju z Zlatkom Zahovićem, ki je bil v sobotni številki Ekipe SN objavljen kar na šestih straneh, je močno odmeval po celi Sloveniji. "Ko je prišel, smo vsi vedeli, da ga je klub pripeljal kot zamenjavo za Darka Milaniča. O tem zdaj govorim prvič. Kdo je treniral Martinovića? Bogatinov pri Aluminiju, takrat, ko je nazadnje resno in redno igral, potem pa že ni več igral. Takrat je imel dogovor z Mariborom. Prej sem govoril o mednarodnem transferju mladinca v vrste Maribora. Kdo je bil takrat strokovni vodja šole? Bogatinov. O tem prestopu, šlo je za mladinca, ki je prišel v Maribor iz Atalante, nisem vedel ničesar. Se vam zdi, da bi me moral obvestiti o mednarodnem prestopu, me vprašati za mnenje? Glede na to, da je šlo za mednarodni prestop, ne bi smel iti mimo mene. Pa je šel. Vsi smo vedeli, da je prišel, da zamenja Milaniča. Jaz pa sem ga, ko je Milanič odšel, postavil za Gajserjevega pomočnika. On je mislil, da bo trener. Klubu sem rekel, naj objavi novico, vendar je najprej ni želel. Nato jo je moral objaviti, ker sem rekel, da dokler bom jaz športni direktor, bo tako. S tem, ko sem ga postavil za pomočnika, sem v klubu porušil hierarhijo. In ko sem odšel, ga niso več mogli postaviti za trenerja, zato so mu dali funkcijo športnega direktorja," je o Bogatinovu povedal Zahović, zdaj pa se je na te besede odzval tudi Bogatinov. Njegov odziv objavljamo v celoti: 

"Spoštovani,

v vašem časopisu je g. Zahović v sobotnem intervjuju opisoval določene situacije, ki se neposredno dotikajo moje osebnosti in delovanja v klubu, zato čutim potrebo, da razjasnim tudi svojo plat dotične zgodbe. Oliver Bogatinov ni prišel v NK Maribor, da bi zamenjal Darka Milaniča ali kogar drugega, na kar g. Zlatko namiguje. Prihod v Maribor je izključno vezan na spoštovanje in ljubezen do kluba, ki jo gojim še danes, ne glede na vse dogajanje in peripetije, ki sem jih doživel v dveh letih. Vedno sem delal in deloval izključno v interesu kluba ter nobenemu nisem zaril noža v hrbet, kot se posredno nakazuje v omenjenem članku.

Dokaz za mojo pripadnost klubu bi g. Zlatko lahko prepoznal na sestanku v njegovi pisarni, z dne 10. 3. 2020 ob 14h, kjer je bil prisoten tudi Saša Gajser. Na tem sestanku mi je športni direktor kluba ponudil vlogo pomočnika Gajserju. Odgovoril sem mu, da sprejmem, če je to v interesu kluba. G. Zlatko je potrdil in hitro smo se dogovorili, zaključili sestanek ter dve uri kasneje sem se že pojavil na igrišču kot pomočnik Gajserju. Zato tudi odločno zanikam, da nisem spoštoval hierarhije in delal za hrbtom kogar koli ali da sem bil pripeljan za to, da zamenjam g. Milaniča. Če bi temu bilo tako, bi z lahkoto zavlačeval z odločitvijo in čakal na odhod g. Zahovića, saj naj bi očitno imel podporo pri »onih«. Nekdo bo lahko pomislil, da sem bil izbran za »nagajanje«, pa se tega nisem sam zavedal. Takim lahko odgovorim, da sem lahko naiven, nisem pa neumen. Velikokrat sem v klubu počutil, kot bi bil med tnalom in nakovalom, in tudi določeni ljudje v klubu so želeli, da se postavim na eno ali drugo stran.

Nobenemu to ni uspelo, ker verjamem, da je klub nad vsemi akterji in ne sme biti talec kogar koli. Sam sem profesionalec in v osnovi nogometni trener, ki se je nogometnemu klubu NK Maribor, na predlog drugih, postavil v vlogo tako pomočnika trenerja kot tudi športnega direktorja. Brez moje privolitve ne eno ne drugo ne bi bilo mogoče. Na svoje delovanje sem ponosen in ljudje mi lahko očitajo stvari, ki jih nimam. Lahko mi očitajo, da nisem bil na svetovnem prvenstvu ali na Luni, ne morejo pa mi očitati lastnosti, načela in vrednote, ki jih imam in so moje vodilo v življenju. Ena od njih je zagotovo spoštovanje hierarhije v klubu, spoštovanje sklenjenih dogovorov, zato bog ne daj, da bi komu zarival nož v hrbet ali se na skrivaj dogovarjal mimo mojih pooblastil tako z Martinovičem kot z mladincem Atalante, kot je to očitano. V omenjenem intervjuju sem prebral, da je s tem sestankom g. Zlatko želel degradirati mene, »škodovati« in zrušiti hierarhijo v klubu, ker je že vedel, da bo odšel. Ta izjava me je presenetila, da športni direktor želi zavestno škodovati klubu in rušiti kasnejše delo ljudi, vendar gre to dejanje bolj drugim na dušo.

Sam želim g. Zlatku iskreno vse dobro in menim, da je velika škoda za slovenski nogomet, da ljudje z njegovim znanjem in izkušnjami ne delujejo več v nogometu. NK Maribor pa želim, da letos osvoji državno prvenstvo in s tem osreči vse strastne navijače kluba."

Članki iz rubrike