franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

rb
rb
3 02.05.2021 08:15:27

Končnica prvenstva v 1. SNL vendarle z GLEDALCI? A ne na vseh stadionih?

Grega Wernig
Žarek upanja za približek nogometne normalnosti.

Svetovalna skupina za covid-19 naj bi pred dnevi vladi predlagala dopolnitev semaforja sproščanja ukrepov, da bi v rumeni fazi lahko organizirali prireditve zunaj in v zaprtih prostorih. Prireditev na odprtem bi se po njihovem predlogu lahko udeležila četrtina ljudi, kolikor jih sicer sprejme prireditveni prostor. Pri tem bi morali udeleženci tako v zaprtih prostorih kot na prostem izkazati bodisi negativen izvid testa na okužbo z novim koronavirusom, potrdilo o preboleli okužbi ali pa potrdilo o cepljenju proti covidu-19, prav tako bi morali nositi maske.
Za zdaj pristojni odločevalci o tem očitno vendarle še niso razpravljali, seveda pa je nadvse zanimivo tudi, kaj to pomeni v luči športa oziroma ligaških tekmovanj. Na tem mestu ostanimo pri nogometnih, hkrati spomnimo, da so trenutno rumene statistične regije pomurska, koroška, osrednjeslovenska, obalno-kraška in goriška.


Kaj bi se torej zgodilo, če bi predlog svetovalne skupine 'šel skozi' in bi bila dovoljena 25-odstotna zasedenost stadiona? In kako bi se odzvala NZS, če to ne bi bilo dovoljeno po vsej državi, temveč samo v rumenih regijah? Če pogledamo prvoligaško tekmovanje, so v njih Olimpija, Mura, Domžale, Koper, Tabor, Bravo in Gorica, 'oranžni' so Maribor, Aluminij in Celje (podravska, savinjska, zasavska, posavska, jugovzhodna Slovenija, gorenjska in primorsko-notranjska).
Bi se potemtakem lahko pripetilo, da bodo nekateri člani elite v končnici prvenstva domače preizkušnje naposled vnovič igrali pred gledalci, spet drugi pa bi tekmece še naprej gostili pred praznimi tribunami? Bi krovna organizacija v 'imenu regularnosti', da bi pač vsi imeli enake pogoje, vztrajala pri tekmah, zaprtih za javnost? Na Brdu pri Kranju odgovora za zdaj (še) ne razkrivajo, a če bodo sledili stališčem Uefe, kar je bržčas pričakovati, bi skoraj gotovo dovolili 'delitev', ki jo je naša izbrana vrsta nedolgo nazaj občutila na lastni koži v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo; v Stožicah je odmeval molk, v Sočiju je bilo zasedenih več kot 13 tisoč sedežev ...

Članki iz rubrike