stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
1 25.02.2021 20:58:26

KDO IMA PREDNOST! Trenerja MARIBORA in OLIMPIJE o sobotnem derbiju! "Mi smo..." Vi ste..."

Grega Wernig
Nogometaši Maribora in Olimpije bodo v soboto ob 17.15 v sklopu 24. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Ljudskem vrtu igrali tretji derbi sezone. Ekipi sta po 23 krogih prve lige Telekom Slovenije točkovno poravnani na vrhu lestvice.

Večna tekmeca sta se v sezoni srečala dvakrat. V Mariboru je bilo 4. oktobra 1:1, ko je za domače zadel zdaj že nekdanji igralec Jasmin Mešanović in za goste Đorđe Ivanović, v Ljubljani pa 3. decembra 2:0 za Ljubljančane. Ob Ivanoviću je bil takrat strelec še Andres Vombergar.

Ekipi sta na obeh derbijih vodila Mauro Camoranesi (Maribor) in Dino Skender (Olimpija). Zdaj sta oba že nekdanja. Ne v enem ne drugem taboru niso bili zadovoljni z njunim delom in rezultati. Olimpija je pred spomladanskim delom na mesto glavnega trenerja postavila Gorana Stankovića, ki je pomlad začel zelo dobro z dvema zmagama, na zadnjih dveh tekmah pa sta nekaj skrbi v ljubljanskih navijaških vrstah povzročila remija 0:0 v Kidričevem in proti Domžalam.

V Mariboru pa so po dveh remijih in porazu odslovili Camoranesija, ekipa pa se je v sredo pod vodstvom začasnega stratega Saše Gajserja, ki bo moštvo vodil tudi v soboto (Mariborčani bodo predvidoma šele po derbiju razkrili ime novega trenerja), vrnila na zmagovalna pota, ko je v Sežani premagala Tabor s 4:0.

Dva gola je prispeval Jan Mlakar. Ta bo tudi proti Olimpiji eden tistih, ki bodo morali dati svoj delež v napadu. Tako kot Aljoša Matko (oba sta doslej dosegla po šest golov) in Rok Kronaveter, ki je s sedmimi zadetki najboljši strelec vijoličnih, ter drugi.



"Moramo biti zbrani vseh 90 minut in le tako bomo napredovali kot moštvo iz tekme v tekmo. Tudi ob rezultatu 4:0 bi lahko v Sežani našli kakšno zamero ob določeni situaciji, toda skupni vtis je odličen. Ta predstava bo tudi najboljša popotnica v derbi. Moramo izkoristiti čas za hitro regeneracijo in se dobro pripraviti na nov izziv," je za spletno stran Maribora povedal Gajser o trenutnem vtisu in razkril, kje tiči največja sprememba igre v primerjavi s predstavami pod Camoranesijem.

"Kot najpomembnejšo zadevo sem izpostavil fantom, da je borbenost vrednota, ne pa nekaj, v kar bi jih moral siliti. Ko bodo tudi v prihodnje ves čas tako dojemali svoje obveznosti, nas bo težko kdo ustavil. Borbenost, taktična disciplina ostajata v ospredju, ob tem, da se moramo na vsakem koraku povsem podrediti ekipi in skupnim zahtevam," je poudaril Gajser.

Olimpija je pomlad začela bliskovito, a v zadnjih dveh krogih ni več našla poti do gola, čeprav ima v svojih vrstah že omenjena Ivanovića in Vombergarja, ki sta z devetimi oziroma osmimi goli najboljša strelca Olimpije in prvi vrhu najboljši strelcev lige. Kot vedno zanje ostaja cilj na derbiju, ki ga bo sodil Nejc Kajtazović, le eden. "Olimpija gre vedno na zmago," je jedrnato svoje misli o derbiju za spletno stran Olimpije strnil Stanković.

V 24. krogu bo v soboto še tekma Celje - CB24 Tabor Sežana (15.00), v nedeljo bosta obračuna Bravo - Mura (14.30) in Domžale - Gorica (16.30), v ponedeljek pa še Aluminij - Koper (16.00).

Članki iz rubrike