krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221 Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

marko stanković Njena.si

Talent Marko kaznovan zaradi nasilnega videa

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

nu
nu
14 23.02.2021 22:10:11

BOMBA VSEH BOMB iz Ljudskega vrta! Odletela Camoranesi in Bogatinov, naslednika znana! Tu so podrobnosti!

Grega Wernig
Tektonski premiki v Mariboru.

Kot strela z jasnega je odjeknila vest, da je NK Maribor zamenjal tako trenerja kot športnega direktorja. Mauro Camoranesi in Oliver Bogatinov sta torej bivša! Na direktorski stolček bo sedel doslej suspendirani pomočnik Marko Šuler, trenerja prve ekipe pa bo na jutrišnji tekmi zamenjal Saša Gajser. Kdo bo trajna rešitev za trenerski stolček, pa še ni znano.

Sporočilo iz Maribora spodaj posredujemo v celoti.

Sporočamo odločitev vodstva kluba: po tehtnem premisleku klubskega vodstva in osrednjem vodilu, ko je v ospredju predvsem skrb za dobrobit ter nadaljnji razvoj kluba, je sprejet sklep upravnega odbora o spremembah v športnem delu: Oliver Bogatinov ni več športni direktor, Mauro Camoranesi ni več trener NK Maribor.

Smernice delovanja, ki jih je vodstvo kluba zastavilo ob začetku sodelovanja, niso bile izpolnjene. Znašli smo se v rezultatski krizi, ki traja in trenutno ne zaznavamo znakov sprememb. Zavedamo se specifičnosti priprav, toda ne glede na okoliščine ni opazne nadgradnje dela. Na igrišču ni prisotne energije moštva, zaznati je krizo odnosov v slačilnici, kar se odraža pri zmanjšani komunikaciji med igralci in strokovnim štabom. Odločitev je sprejeta z namenom, da se 15-kratni državni prvak vrne k utečenim vrednotam, na katerih smo gradili vrsto let.

Zato je vodstvo kluba sprejelo sklep, da je za vrnitev na pravo pot potrebna sprememba pri vrhu športnega dela strokovne piramide. Oliver Bogatinov ni več športni direktor, Mauro Camoranesi ni več trener NK Maribor. Prav tako je zaključeno tudi sodelovanje s preostalimi člani strokovnega štaba, ki so bili izbrani kot sodelavci dosedanjega trenerja (Andres Roberto Yllana, Miguel Enrique Albino, Fernando Daniel Nowicki, Victor Palacios).

Vsem dosedanjim članom želimo vso srečo in veliko uspehov na nadaljnji poklicni poti.

Klubska vizija se nadaljuje na prenovljenih temeljih in s spremenjenim strokovnim vodstvom. Vodstvo NK Maribor je izbralo novega športnega direktorja - naslednik Oliverja Bogatinova je Marko Šuler. Naš dolgoletni steber obrambe, ki je z moštvom osvojil štiri naslove državnega prvaka in dvakrat igral v skupinskem delu Lige prvakov, dobro pozna utrip slačilnice ter prinaša zmagovalno miselnost. Velikokrat je dokazal, da ima vrednote kluba zapisane v DNK. Moštvo bo v sredo na tekmi v Sežani vodil dosedanji pomočnik trenerja Saša Gajser, v najkrajšem času pa bo znano, s kom na klopi bomo nadaljevali vijol’čno zgodbo.

Članki iz rubrike