Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.02.2021 10:21:28
Deli članek:

Policija pred Bonifiko zaradi NAVIJAČEV? NE! Športni direktor se je sprl z ZNANIM PODJETNIKOM, Guberac pa ...

Kaj se je v resnici dogajalo na Bonifiki?

Po nekaterih podatkih so se po tekmi med Koprom in Olimpijo, ki je bila na sporedu sredi prejšnjega tedna, pred stadionom zbirali navijači, s čimer naj bi bili kršeni ukrepi proti širitvi koronavirusa. Toda izkazalo se je, da ni bilo tako, šlo je za precej odmevnejši spor med vplivnimi poslovneži.

Policija je pred Bonifiko prišla po klicu znanega slovenskega podjetnika Rajka Hrvatiča, ki se je počutil ogroženega. Kaj točno se je dogajalo, je poslovnež pojasnil za spletno stran Reagionalobala.si. "Na tekmo koprskega kluba me je povabil prijatelj Ante Guberac. V VIP-loži sem opazil dva obritoglavca, ki sta se bahato sprehajala. To so bili Županovićevi telesni čuvaji, Hrvati, ki nimajo nobenih dovoljenj za opravljanje varovanja v Sloveniji. Mi smo bili lepo mirno na tekmi, z maskami na obrazu, oni pa mask niso nosili," je dejal Hrvatič in razkril, kaj se je zgodilo po tekmi: "Županović me je agresivno verbalno napadel, češ, kaj sem ga snemal v njegovi hiši (stadion Bonifika) in da si bom to še zapomnil."

Takrat je vskočil predsednik kluba Ante Guberac, Hrvatič je izkoristil trenutek in poklical policijo, ki je popisala vpletene, kazen pa je dobil sam, saj je prehajal med občinami, česar ne bi smel.

Oglasil se je tudi Županović, ki je potrdil, da sta se videla dvakrat. Prvič pred dvema letoma, drugič v sredo. "Nič se ni zgodilo. Gospodu očitno manjka medijskega prostora in ga išče na vse načine. Njemu manjka teatra," je povedal športni direktor koprskega prvoligaša. Po njegovih besedah je po koncu tekme Hrvatiča "prosil, če se lahko pogovorita, in vprašal, kakšen je to način". S tem je mislil na njun prvi pogovor, ki ga je Hrvatič brez opozorila snemal, hkrati pa je zanikal, da ga je njegov varnostnik 'napadel'. "Kar zadeva Hrvatičeve izjave o fizičnem kontaktu s strani mojega varnostnika, ne drži. Hrvatič je mahal z rokami in se me občasno tudi dotaknil, na neki točki pa je moj varnostnik dal svojo roko med naju dva," je za omenjeni portal še dejal Županović.