Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.02.2021 12:58:26
Deli članek:

NOVA OKREPITEV za Štajerce: Pogodba podpisana, prišel je igralec z izkušnjami iz NEMČIJE!

Jurij Kodrun

Aktualni državni prvaki imajo novo moč.

Celjski prvoligaš je razkril ime nove okrepitev. Pogodbo s Celjani je podpisal 23-letni levi bočni branilec Stjepan Vego, ki se je rodil v Hamburgu. Za seboj uma nadvse zanimivo nogometno pot, ki se je začela v Nemčiji, nastopil pa je tudi za mlado reprezentanco Bosne in Hercegovine.

"Oče se je rodil v Frankfurtu, mama v Hamburgu, moje korenine pa so na Hrvaškem. Doma sem že od rojstva neprestano brcal žogo. Oče je imel tega ropota z žogo dovolj, zato me je že pri mojih štirih letih odpeljal na trening v Egenbüttel," je Vega povedal za uradno spletno stran Celja in nadaljeval: "Najbolj sem užival pri Niendorfu, kjer smo v tekmovanju hamburške regije osvojili vse, kar se je osvojiti dalo. V HSV-ju sem igral za II. ekipo, s katero smo se uvrstili v najvišji rang tekmovanja, glede na to, da je takrat naša prva ekipa nastopala v bundesligi."

V svoji karieri je igral še za GOŠK Gabelo in Inter iz Zaprešiča, oblekel pa je tudi dres mlade reprezentance Bosne in Hercegovine. "Za BIH U-21 sem igral na prijateljskem srečanju proti Albaniji v Durrësu. Na tej reprezentančni akciji sem si slačilnico delil tudi z dvema nogometašema Celja, z Advanom Kadušićem in Mićom Kuzmanovićem. Po tem sem bil vpoklican tudi v mlado izbrano vrsto Hrvaške, ki se je v prijateljskem srečanju v Beauvaisu pomerila s Francijo, a priložnosti za igro s strani takratnega selektorja Nenada Gračana nisem dobil." V knežje mesto se seli kot prost igralec, pogodbo je podpisal do poletja 2023, na stadionu Z'dežele pa bo nosil dres s št. 69.