Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.02.2021 09:44:38
Deli članek:

VELIKE TEŽAVE v Mariboru: Dva člana ostala v turški BOLNIŠNICI zaradi težav s KORONAVIRUSOM ...

Grega Wernig

Dodatne težave za Mariborčane.

Najverjetneje jim je odleglo, da se je turški del priprav končno zaključil. Čeprav so v Beleku preživeli zgolj 12 dni, so v tem času najverjetneje prav vsi v mariborski zasedbi izgubili leto ali dve življenja. Upali so, da bo osrednji del priprav na spomladanski del sezone minil mirno, toda nastal je popoln kaos.

Številni pozitivni testi, ki so v samoizolacijo vrgli najprej Jasmina Handanovića – in s tem tudi njegovega sicer 'negativnega' cimra Jasmina Mešanovića –, nato celoten strokovni štab na čelu z Maurom Camoranesijem, potem Jana Mlakarja in Andreja Kotnika, za konec pa še Marka Šulerja. Ob tem so vijoličasti na drugi in tretji pripravljalni tekmi zaradi različnih razlogov, med drugim tudi preventivne samoizolacije, imeli v kadru zgolj 16 igralcev (od 27, ki so jih popeljali v Turčijo). Skratka, popoln kaos, ki pa se danes končuje.

No, ne za vse. Na letalo, ki bo Mariborčane, Celjane in muraše popeljalo v deželico na sončni strani Alp, se ne bo vkrcala celotna mariborska posadka. V Turčiji bo zagotovo ostal Marko Šuler, saj je po pozitivnem testu dobil odločbo o obvezni karanteni, ki se mu bo iztekla šele čez nekaj dni. Tam bosta ostala tudi dva Camoranesijeva pomočnika, Miguel Enrique Albino in Andres Yllana, ki sta trenutno celo v bolnišnici. Eden ima pljučnico, drugi visoko vročino. Danes bo jasno, ali bo moral še kdo ostati v Turčiji. Tisti, ki so bili pozitivni, so se namreč včeraj testirali, in če bodo dobili negativne teste, bodo lahko odpotovali nazaj v Slovenijo, v nasprotnem primeru pa bodo tudi oni morali še nekaj dni ostati ob turški obali. Vse do negativnega testa …