državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
0 27.01.2021 21:55:58

Kapetan Maribora poslal ODLOČNO SPOROČILO vsem tekmecem, na čelu z OLIMPIJO: Ne smejo nas USTAVITI ...

Grega Wernig
Odločne besede mariborskega kapetana.

Na jubilejnih, desetih pripravah v turškem Beleku se vijoličasti soočajo s številnimi težavami, predvsem zaradi koronavirusa. O njih je spregovoril kapetan Maribora Marcos Tavares.

Zaradi pozitivnih testov na koronavirus je v samoizolaciji celoten strokovni štab Maribora z glavnim trenerjem Maurom Camoranesijem na čelu, tako da treninge vodita športni direktor Oliver Bogatinov in njegov pomočnik Marko Šuler. Zaradi istega razloga so v samoizolaciji tudi trije nogometaši – Jasmin Handanović (v Beleku bi moral opravljati vlogo trenerja vratarjev, saj je Mitja Pirih, siceršnji trener čuvajev mreže, ostal v Mariboru zaradi pozitivnega testa na koronavirus), Jan Mlakar in Andrej Kotnik. Danes bo znano, ali se jim bo v samoizolaciji pridružil še kdo, Mariborčani namreč z nestrpnostjo pričakujejo rezultate včerajšnjega testiranja.

O težavah, ki pestijo petnajstkratne slovenske državne prvake v Beleku, se je za klubsko spletno stran razgovoril izkušeni Marcos Tavares. "Ni prijetno, ampak kot profesionalci se moramo soočiti in prilagoditi vsem razmeram. Tudi takšnim. Hočemo delati, ker vemo, kako pomembne so priprave. Vse bomo naredili, da ostanemo zdravi. Ves čas smo dosledni pri upoštevanju navodil, pri razkuževanju, uporabi zaščitnih mask, ohranjanju razdalje. Izogibamo se dodatnim stikom, skupaj smo le na treningih in med obroki v jedilnici. Škoda, saj je za utrjevanje moštvenega duha zelo pomembno, da skupaj preživimo čim več časa. Po navadi je na pripravah več zadev in časa namenjenega teambuildingu, več je tudi sestankov, toda tega trenutno ne moremo početi, ni skupnih iger v prostem času, si pa zato še dodatno pomagamo na treningih," je razložil mariborski kapetan in dodal: "Vsak, ki manjka zaradi koronavirusa, z odsotnostjo s treningov izgubi del dozdajšnje pripravljenosti. Obžalujemo, da nismo mogli trenirati v popolni zasedbi, toda medsebojno se spodbujamo in se še dodatno trudimo. Pazimo nase, oddelamo vsak trening 'na puno', zdaj pa si želimo, da bomo lahko spet tudi igrali, in čakamo na potrditev terminov naslednjih tekem."

Za Tavaresa so letošnje priprave že desete v turškem Beleku. "Drži, to so moje desete priprave tukaj. Poznam že vsak kotiček hotela in terenov, toda zame je tukaj vsako leto nekaj posebnega. Ko pridem v Turčijo, vem, kaj nas čaka. Igrišča so v dobrem stanju, organizirane so tekme s kakovostnimi nasprotniki, za kakovostno, zdravo prehrano je poskrbljeno. Te priprave so vedno najpomembnejši del zime, izkoristiti moramo ponujene pogoje. Kar počenjamo zdaj tukaj, bo pomembno za nadaljevanje sezone," je dejal Tavares, ki ostaja osredotočen na eno samo stvar – osvojitev naslova: "Verjamem, da je letos posebno leto. Smo prvi na lestvici in želimo ostati na vrhu, zato sem trdo treniral že med obiskom družine v Braziliji. Naredil sem vse, kar je bilo predpisano po individualnem programu, potem pa z moštvom nadaljeval s skupnim delom. Enako velja za vse preostale člane moštva, s katerimi smo se slišali tudi med premorom in se spodbujali. Pred seboj imamo le en cilj: da smo prvaki. In pri tem namenu nas ne smejo ustaviti niti težave, ki se pojavljajo zdaj v tej obliki. Želimo biti prvaki in se zavedamo, da smo v fazi, ko vsi skupaj in vsak posamezno lahko izboljšamo stopnjo pripravljenosti, ter rastemo kot ekipa."

Članki iz rubrike