Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.01.2021 09:06:47
Deli članek:

NORA ZGODBA: Za Maribor ni bil dovolj dober, zdaj je zanimanje zanj pokazal EVROPSKI VELIKAN!

Grega Wernig

Kako hitro se stvari spreminjajo v nogometu.

Se še spomnite Amarja Rahmanovića? Napadalno usmerjeni vezist iz BiH je v Sloveniji igral za tri klube. Najprej za Koper, kjer je s svojimi dobrimi igrami tako zelo opozoril nase, da ga je Zlatko Zahović skupaj z Matejem Palčičem pripeljal v Maribor. 

V Ljudskem vrtu se Rahmanović ni znašel. Sicer je imel nekaj prebliskov, toda ni bil konstanten, zato se je kaj hitro preselil v Celje, kjer prav tako ni našel stare forme. Zapustil je Slovenijo in se vrnil nazaj domov, kjer je oblekel dres tamkajšnjega velikana Sarajeva. In to se je izkazalo kot najboljša možna poteza. 

Drago Wernig - TAKA
Pri Sarajevu je Rahmanović zablestel v polnem sijaju, postal eden najboljših nogometašev BiH prvenstva in se prebil celo do članske reprezentance BiH. Njegove dobre igre niso ostale neopažene, zanj so se začeli zanimati turški prvoligaši. Poročali smo že, da naj bi bil Rahmanović, ki mu poleti poteče pogodba s Sarajevom, kar seveda pomeni, da se lahko že pogovarja s potencialnimi novimi delodajalci glede poletnega brezplačnega prestopa, želja turškega prvoligaša Göztepeja, toda kot poročajo turški mediji naj bi se za Rahmanovića ogrel še en precej večji turški klub - Bešiktaš. 

Slednji je seveda čisto pravi ne samo turški, temveč tudi evropski velikan. V letošnji sezoni gre Bešiktašu odlično, saj po 16 krogih zaseda prvo mesto na lestvici turškega prvenstva, z dvema točkama naskoka pred velikim rivalom Fenerbahcejem in tremi točkami prednosti pred Gaziantepom.