podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

rb
rb
3 15.12.2020 10:42:14

NOVE RAZSEŽNOSTI dogajanja na tekmi Olimpija – Tabor! Kaj si pa mislite, VI IZ MAJHNE VASI ...

alesfevzer.com
V Sežani se še vedno ne morejo sprijazniti s tem, kaj vse se je v sobotnem večeru dogajalo v Stožicah.

Obračun med Olimpijo in Taborom še vedno buri duhove in dviga prah. Veliko prahu. Kakopak ne v Stožicah, kjer so zadovoljni po zmagi v srhljivki misli usmerili v mestni derbi, zato pa je povsem drugače v Sežani. Sredin domači dvoboj z Gorico je za zdaj še vedno potisnjen nekoliko v ozadje, v glavni vlogi ostaja Bojan Mertik. Oziroma njegove odločitve v prestolnici, ob katerih Kraševci poudarjajo, da bi jih težko lahko opravičili z naključjem, odranskemu delivcu pravice očitajo tudi grehe iz preteklosti.

"Žal nam je, da se po tekmi več govori o odločitvah g. Mertika kot o všečni predstavi igralcev obeh ekip na sobotnem obračunu v Stožicah. Slab dan g. Mertika, bi lahko rekli, če zgodovina njegovih spornih odločitev v škodo našega kluba ne bi bila tako pestra," so zapisali na družbenih kanalih sežanskega prvoligaša in priložili posnetek nekaterih spornih odločitev, ki da po njihovem mnenju "postavljajo v kontekst dogajanje na tekmi med Olimpijo in Taborom". A to še ni bilo vse. "Kar bode v oči, so dvojna merila pri sprejemanju ključnih odločitev, ki neposredno vplivajo na izid, in dejstvo je, da so bile te odločitve g. Mertika vedno sprejete v škodo ekipe CherryBox24 Tabor Sežana," so dodali pri Taboru.

V posnetku so se poleg spornih odločitev v prestolnici spomnili še na preizkušnjo med Taborom in Olimpijo v 26. krogu prejšnje sezone (0:3), na kateri so Bojanu Mertiku očitali, da jih je oškodoval. Dodali so še gostovanje v Novi Gorici v prvi četrtini aktualnega prvenstva in vse skupaj pospremili z glasbeno spremljavo 'We're not gonna take it anymore' – v prostem prevodu, 'Tega ne bomo več prenašali'.

Sporočilo je kristalno jasno, nove razsežnosti dogajanja pa je razkril tudi Davor Škerjanc. "Daleč od resnice je, da bi bili razburjeni le zaradi zadnje sodniške odločitve pri golu za 2:1. Nikakor ne, vendar po vsem, kar se je dogajalo, človek začne razmišljati o določenih ozadjih. Do zdaj nisem, ker verjamem, da se vsak lahko zmoti. Sodnik naredi napako enkrat v korist enega, drugič drugega, to je normalno, toda gospod Mertik vedno dela napake v našo škodo. Zelo težko se je sklicevati na naključja," je izpostavil Davor Škerjanc, ki se je v nadaljevanju obregnil tudi na dogajanje ob igrišču.
"Sramota je, kako se obnašate. Sramota je, kako ste se obnašali od prve minute," je gostom po tekmi očital domači trener Dino Skender, o čemer smo na naši spletni strani že poročali. "Njegove besede ste zapisali v zelo okrnjeni in mili obliki," je dodal direktor Tabora ter za konec poudaril: "Iz izjav domačinov in njihovih komentarjev smo dobili občutek, da so pričakovali, da bomo prišli v Ljubljano in pomahali z belo zastavo. Češ, kaj si pa mislimo, da pridemo iz majhne vasi, kot je Sežana, in želimo 'pobrati' točke. Tega ne trdim, ampak takšnemu občutku se je zelo težko izogniti. Kot da bi morali 'sleči hlače', še preden smo stopili na stadion."

Članki iz rubrike