Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
EkipaSN
EkipaSN
06.12.2020 07:41:35
Deli članek:

Kritiki ga ’UBIJAJO’, on pa PIŠE ZGODOVINO!! Olimpijo vodi trener, ki proti MARIBORU...

alesfevzer.com

Dinu Skenderju je uspelo, kar je pred tem le trem trenerjem Olimpije.

Če kaj, potem ima Dino Skender brez kančka najmanjšega dvoma zelo dober recept, kako igrati proti Mariboru. Skender je Olimpijo od prihoda v Ljubljano dalje vodil na treh večnih derbijih slovenskega nogometa. Na prvem mu je uspelo, kar pred tem ni niti enemu Mandarićevemu trenerju: v Stožicah je na ligaški tekmi porazil Maribor (1:0), potem je na prvem derbiju nove sezone ostal neporažen tudi na gostovanju v Ljudskem vrtu (1:1), zdaj je vijoličaste še drugič zapovrstjo na kolena spravil na največjem stadionu v državi (2:0).

S tem je postal šele četrti trener v zgodovini Olimpije, ki je ostal neporažen na prvih treh večnih derbijih z Mariborom. V Mandarićevi eri je to uspelo tudi Safetu Hadžiću, pred tem pa celo večnost ni bilo junaka, ki bi mu uspelo nekaj takšnega.

Kot prvemu je uspelo Branku Stankoviću, ki je Olimpijo vodil med avgustom 1963 in majem 1964, kot drugemu in zadnjemu v času pred Mandarićevim prihodom pa Vladimirju Konjevodu. Ta je bil trener Olimpije med junijem 1968 in marcem 1969. Zanimivo, Hadžić in Konjevod se lahko kot edina pohvalita, da sta bila dejansko neporažena na prvih štirih derbijih. Skender torej že ima še dodaten razlog za motivacijo pred naslednjim derbijem, ki bo – jasno – odigran v letu 2021.