Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 25.11.2020 19:13:47

Derbi PRVAKA in PODPRVAKA se je v Celju razpletel TAKOLE!

m24.si
101. štajerski derbi se je končal z ...

Celje - Maribor 0:2 (0:1)

* Stadion Z'dežele, sodniki: Žnidaršič, Kasapović, Salkić.
* Strelec: 0:1 Matko (14.), 0:2 Matko (58.).
* Celje: Rozman, Kadušić, Stojinović, Čalušić, Brecl, Zaletel, Benedičič (od 62. Novak), Kuzmanović (od 62. Vrbanec), Bezjak (od 70. Kljun), Božić, Dangubić.
*Jug, Felipe Santos, Martinović, Peričić, Kolmanič (od 79. Viler), Pihler (od 79. Dervišević), Cretu, Repas (od 70. Tavares), Požeg Vancaš (od 70. Mešanović), Matko, Mlakar (od 70. Mihelič).
* Rumeni kartoni: Benedičič, Božić; Mlakar
* Rdeč karton: /

Nogometaši Maribora nadaljujejo zmagovito serijo. V Celju so na derbiju lani prvo in drugouvrščenih ekip zabeležili že četrto zaporedno zmago, s katero so se vrnili na vrh prvenstvene razpredelnice. Točke so si povsem zaslužili, na sredini in obrambi so bili zanesljivi, v napadu pa je junak tekme Aljoša Matko izkoristil dve priložnosti, obe mu je ponudila tokrat neprepričljiva celjska obramba.

Obe ekipi sta takoj pokazali veliko željo po napadu, zato je bila tekma dinamična, zanimivih dogodkov pa že na začetku ni manjkalo. Prvo lepo priložnost je imel za goste Jan Repas, ki je bil po podaji Žana Kolmaniča z leve strani neoviran pred vratarjem Matjažem Rozmanom, toda celjski vratar se je izkazal z obrambo.

Celjani so hitro odgovorili, Roman Bezjak je imel lepo priložnost za vodstvo, a je streljal mimo gola, s težkega položaja je bil nenatančen tudi Dušan Stojinović, z obrata je zadel le zunanji del mreže.

V 14. minuti pa so gostje povedli. V kazenskem prostoru je do strela prišel Rudi Požeg Vancaš, po njegovem poskusu je Rozman žogo odbil, njegovi soigralci je niso uspeli izbiti iz kazenskega prostora, prav nasprotno, izbili so jo še bližje golu, kjer je bil na pravem mestu Aljoša Matko, ki jo je poslal v mrežo.

Deset minut pozneje bi lahko v mariborskem kazenskem prostoru bolje reagiral Filip Dangubić, proti koncu, v 41. minuti pa bi lahko vodstvo povišal Jan Mlakar, Rozman je njegov strel iz ugodnega položaja odbil v kot.

V drugem polčasu je bilo priložnosti manj. Mariborčani so še utrdili srednjo vrsto, še zdaleč pa se niso pomaknili v obrambo. Še naprej so puščali boljši vtis, dosegli pa so tudi drugi zadetek.

Po prekinitvi gostitelji spet niso izbili žoge na varno, do strela od daleč je spet prišel Požega Vancaša, Rozman je žogo spet odbil, na desni strani je prišla do Mlakarja, ki jo je podal pred gol, tam jo je Matko s peto z nekaj sreče spravil čez golovo črto.

Podprvaki so bili tudi v zaključku nevarnejši, prvaki pa so tekmo končali brez enega samega strela v okvir vrat.

Celje bo v naslednjem krogu gostoval pri Bravu, Maribor bo gostil CB24 Tabor Sežano.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike