Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
04.11.2020 21:23:32
Deli članek:

ODLIČEN PRESTOP! Koper prodal svojega DRAGULJA evropskemu GIGANTU! Odškodnina, ki jo bodo prejeli ...

Jurij Kodrun

V pristaniškem mestu štejejo dneve do uradne potrditve odmevnega prestopa. O tem, da imajo v svojih vrstah dragulja Eneja Marsetiča, za podrobnejše poznavalce razmer že lep čas ni skrivnost, ampak Koprčani ga v prihodnje ne bodo več brusili in dodatno obdelovali. Sposobnosti slovenskega upa so opazili ogledniki milanskega Interja, ga povabili v svoje vrste in kmalu se bo preselil v prestolnico Lombardije.

A gotovo ne pred 4. decembrom, ko bo praznoval 16. rojstni dan, prej se prestop ne more uresničiti. Kljub temu naj bi bil podpis pogodbe zgolj formalnost, predstavniki obeh klubov so se že dogovorili o vseh podrobnostih posla, Enej si je s starši pred časom že ogledal novo domovanje in vadbeni center, v katerem bo poskušal nase opozoriti v opravi nerazzurrov. Najprej kakopak v konkurenci svojih vrstnikov. 

Profimedia
Enej Marsetič (levo)
Koper bo dobil 500 tisoč evrov nadomestila, ki naj bi ga Inter poravnal v dveh obrokih, v pogodbi pa so določeni tudi tako imenovani bonusi, ki bi lahko Kopru navrgli še dodaten zajeten kupček denarja. 

S 14 leti zaigral za člane 

Ob tem je zanimivo, da se lahko Enej Marsetić kljub mladosti že pohvali tudi z nastopom za člansko ekipo. Lanskega novembra, ko je imel 14 let, je zaigral na prijateljski tekmi Kopra proti mladi reprezentanci in se predstavil v nadvse spodbudni luči. Nad njim je bil med drugim storjen prekršek za najstrožjo kazen, iz katere so si rumeno-modri zagotovili zmago z 2:1.