baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

mirjam poterbin portret 1 Lady

Z mladostno energijo v petdeseta

Marine Le Pen Necenzurirano

Populistična desnica nima rešitev, ker jih ni ...

golob navijaci Reporter.si

Takšen je Golob brez ljubimkanja in razkazovanja ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

894776_046-seve Njena.si

Vrtoglavi zaslužki hrvaških pop kraljic

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

rb
rb
1 02.11.2020 10:57:05

Kaj pa tole?! ANTE ŠIMUNDŽA (tudi) o LEPIH OBLEKAH!

Grega Wernig
Ob zavedanju, da so izgubili formo z začetka sezone, ko so bili nadvse všečni, so črno-beli v prekmursko-štajerskem derbiju namen uresničili s pragmatično podobo.

Ob nekaterih pomanjkljivostih v igri so črno-beli ob zmagi nad Mariborom pokazali obilo značajskih lastnosti. "Potrebovali smo delovno etiko, potrebovali smo kolektivni duh, potrebovali smo žrtvovanje. Iz preprostega razloga, ker nas je v prejšnjem obdobju odlikovalo nekaj drugega in smo na osnove mogoče malce pozabili. To je v tem trenutku zelo pomembno," je poudaril Ante Šimundža.

Na začetku sezone je muraše kakopak odlikovala forma, tekmece so premagovali z igrivostjo, bili so všečni ... "Dejstvo je, da so v formi vsakega posameznika in ekipe vedno tudi nihanja. Zaustaviš ali omejiš jih lahko s širino kadra in mi imamo s tem veliko težav, ki se jih zavedamo. Igrajo večinoma isti igralci, pri tem pa je izjemnega pomena, da so se spet spomnili na osnove. Tekma proti Mariboru je dober pokazatelj, kako pomembni so delavnost, garanje, žrtvovanje, ekipni duh, in za takšen pristop si potem tudi nagrajen."

Ni jih malo, ki menijo, da je bila podoba Mure nekakšen vzorčni primer, kako naj bi se na igrišču postavilo moštvo, ki je precej daleč od optimalnega stanja. "Strinjam se, da je to ta pot. Ker ni vsak dan dan za spektakel in ni vsak dan dan za lepe obleke," je z zanimivo mislijo postregel Ante Šimundža in dal vedeti, da si je kdaj pa kdaj treba nadeti 'delovna oblačila'. Sobočani so to v četrtek zvečer vsekakor storili, ob tem pa je kajpada pomembno, da trener prepozna trenutek in se nato odloči za temu primerno strategijo. Zametki črno-bele preobrazbe so se sicer začeli kazati ob Kamniški Bistrici. "Potrebovali smo tekmo v Domžalah z igralcem manj, kar nas je morda še bolj združilo, in tokrat smo z garanjem prišli do zelo, zelo pomembnih točk; in prav tako zelo pomembne ugotovitve, kako in kaj je treba delati na vsaki prihajajoči preizkušnji."

Po slabšem rezultatskem nizu je torej odziv ekipe pravšnji. "Nakazuje se, da bi bilo lahko tako," je pritrdil strateg Mure in dodal: "Za nami je šele devet tekem, v katerih moštvo motivacijsko ni padlo niti za trenutek, toda utegne se zgoditi, da lahko marsikdo pozabi na osnove. Na to, kako je prišel do dozdajšnjih dosežkov. Zato je pomembno, da smo do tega prišli na zelo zahtevnem gostovanju v Domžalah in proti tako uglednemu tekmecu, kot je Maribor. Da nam je z borbenostjo, delom in požrtvovalnostjo uspelo, kar smo si po tihem želeli."

simundza af
alesfevzer.com
Že danes je na sporedu naslednji izziv, znova na domačem igrišču, po 15-kratnih prvakih v Fazanerijo prihajajo še aktualni prvaki. "Čaka nas izjemno zahtevno srečanje, naša miselnost mora ostati nespremenjena. Biti moramo ponižni z delovno etiko na visoki ravni, odlikovati nas mora kolektivni duh. Obenem je obetavno, da obstaja možnost, resda minimalna, da bi se nam lahko po daljšem času spet pridružila Matic Maruško ali Klemen Pucko. Zadnjo besedo bodo imeli zdravniška služba in kondicijski trener, upam na najboljše."

Celjani še vedno iščejo podobo iz prejšnje šampionske sezone, se lovijo … "Igra Celjanov je na precej višji ravni, kot bi lahko sklepali po številu osvojenih točk. Imajo prepoznaven slog in principe, ki so jih krasili v preteklosti. In imajo kakovost, to je nesporno. Kaj se dogaja pri njih, najbolje vedo oni sami, mi pa se moramo na dvoboj maksimalno pripraviti," je dejal Ante Šimundža, ki se o tem, da bo Mura v tekmo znova krenila kot vodilna na lestvici, noče pogovarjati. "To je nepomembno za nas, za naše razmišljanje in širšo sliko. Pred nami so še tri četrtine prvenstva, je pa pomembno, da smo ugotovili, na kakšen način je treba prihajati do točk. Gremo korak za korakom, iz tekme v tekmo si moramo prizadevati, da bi bili čim bolj uspešni."

Članki iz rubrike