franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

rb
rb
1 28.10.2020 15:50:40

Je Mura v KRIZI ali ne? Kaj se dogaja? Besedo ima KAPETAN ČRNO-BELIH!

alesfevzer.com
Po treh zaporednih porazih, med katerimi je prav gotovo daleč najbolj boleč pokalni z Dravo, ki bo skelel še zelo dolgo, so se muraši na nedeljskem gostovanju ob Kamniški Bistrici odzvali z neodločenim izidom.

Ni jih bilo malo, ki so po sijajnem začetku sezone Muro uvrščali med zelo resne kandidate za naslov prvaka, toda v zadnjem obdobju Sobočanom ne gre skoraj nič več po načrtih. Oktobra je zmaga še neuresničena želja, zadnje so se veselili 27. septembra na Bonifiki. Lahko govorimo o krizi, o zametkih krize ali o nečem, kar se je prej ali slej preprosto moralo zgoditi, saj so nihanja v športu nekaj samoumevnega? "Mislim, da ni treba govoriti o krizi. Po mojem mnenju je ni, je pa dejstvo, da se nam v zadnjem času marsikaj ni izšlo. Dejavnikov, ki so vplivali na to, je kar nekaj, in najprej sta se zgodila prvenstvena poraza, na pokalni preizkušnji z Dravo pa je vse skupaj eskaliralo. Vse je udarilo ven," se je slikovito izrazil Alen Kozar, ki ne skriva, da si pokalnega poloma, ob vsem spoštovanju do Ptujčanov, ne bi smeli privoščiti.


IZ TEGA PRITI ŠE MOČNEJŠI

"Če smo prej morda upali, da gre le za splet okoliščin, smo se bili po tej tekmi preprosto prisiljeni zavedeti, v kakšnem položaju smo se znašli. In da je treba nekaj ukreniti. Ne gre le za rezultate, problem je bil v pristopu, toda v nogometu se pač dogaja tudi to. Na začetku nam je tako v bojih za točke kot v kvalifikacijah za ligo Europa marsikaj uspevalo, medtem pa nam je nogometna sreča malce obrnila hrbet. Sestavni del športa so vzponi in padci, vendar je prav tako treba storiti vse, da bi se iz takšnega položaja čim prej izvlekli in iz njega prišli še močnejši ter se hkrati še kaj naučili. Če se je vse to že moralo zgoditi, je bolje, da se je v uvodnem delu prvenstva, jasno pa je, da lahko na želeno raven spet pridemo le s trdim delom, pravim pristopom in miselnostjo iz dneva v dan ter z garanjem na vsaki tekmi."

kozar alen jk
Jurij Kodrun
DA, POGOVORILI SMO SE

Dobra stran krize rezultatov je ta, da je Mura kljub vsemu še vedno visoko na lestvici. "S tem se ne smemo pretirano obremenjevati, o tem ne smemo razmišljati. Naslov prvaka ni naš cilj, to so tihe želje, vendar se je treba zavedati, da smo odigrali zgolj osem tekem. Prvenstvo se je šele dobro začelo, vsekakor pa moramo poskrbeti, da bo pripravljenost čim prej spet takšna, kot si želimo. Liga je izenačena, vsak lahko premaga vsakega. Hitro si lahko zgoraj ali spodaj na lestvici; nadvse pomembna bo stanovitnost," se zaveda črno-beli kapetan. Njegova vloga v nastalih razmerah je še kako pomembna in kot na dlani je, da je bil odkrit pogovor v slačilnici nujno zlo. "Drži, da smo se pogovorili, imeli smo nekaj sestankov in si povedali, kar smo si imeli, toda predvsem je pomembno, da vsak igralec sam pri sebi razčisti, kaj je bilo narobe in kaj se ne bi smelo več dogajati. Verjamem, da nam bo to uspelo."

V DOMŽALAH SMO DELOVALI KOT EKIPA

Odziv v Domžalah je bil dokaj obetaven. "Mislim, da smo pokazali pravi ekipni duh. Skoraj vso tekmo smo imeli igralca manj, garali smo, pomagali drug drugemu ter bili za takšno podobo nagrajeni z golom za izenačenje. Ne vem, kakšen bi bil potek dvoboja in kakšen bi bil razplet, če ne bi dobili rdečega kartona, a mogoče nas je prav to v še večji meri prisililo, da smo iz sebe iztisnili kar največ. Želeli smo pokazati in dokazati, da smo lahko dobri tudi številčno oslabljeni. Delovali smo kot ekipa, in ko je tako, je mogoče doseči marsikaj. Pokazali smo pravi karakter, ki nam ga je na predhodnih tekmah malce manjkalo. To bi bil lahko dober obet za naprej, toda v resnici je le ena stopnička na tej poti; vse skupaj moramo še nadgraditi in nadgrajevati. Ne sme biti izjem. Vedno in povsod je treba dati vse od sebe. Zase, za soigralce, za klub!" je poudaril Alen Kozar.

BOLJ KOT O MARIBORU O SEBI

Zgoščeni urnik se nadaljuje, v četrtek je na vrsti naslednji velik izziv. V Fazanerijo prihaja Maribor, ki prav tako niha in pod vodstvom Maura Camoranesija še ni ujel forme, ki bi zadovoljila navijače. Vijoličasti bodo zanesljivo izjemno motivirani, a to nedvomno velja tudi za Prekmurce. "O tem seveda ni niti najmanjšega dvoma, tako kot ga ni glede tega, da mas čaka zahtevna naloga. Maribor pod vodstvom novega trenerja igra v drugačni osnovni postavitvi in očitno se igralci na to še niso povsem navadili. Čez noč ne gre, potreben je čas, da stvari pridejo na pravo mesto, vendar vsi poznamo kakovost vijoličastih. Vemo, kdo in kaj je Maribor; s takšnim načinom igre smo se soočili, ko smo merili moči s Taborom. Ampak v prvi vrsti moramo ostati osredotočeni nase. Bolj kot o tekmecih moramo razmišljati o sebi in o tem, kako zastavljene naloge na igrišču izpolnjevati čim bolje. Če nismo pravi, smo lahko sami sebi največja ovira. Seveda pa sem optimist. Če bomo pokazali vse svoje sposobnosti – in gotovo se bomo po najboljših močeh trudili, da bi bilo tako –, si lahko obetamo ugoden rezultat. Glede na to, da tudi Mariborčani niso v najboljšem psihološkem stanju, bo veliko odvisno od dnevne forme, cilj pa je vedno zmaga," je dejal Alen Kozar.

POLN STADION BI BIL ZDAJ ŽE ŠOK

V normalnih okoliščinah je za prekmursko-štajerski derbi pogosto zmanjkalo vstopnic, nova normalnost pa je drugačna. "Tako pač je, tribune bodo prazne. Ni prijetno, nikakor ne, a na to smo se že navadili. Morali smo se, drugega nam ni preostalo; celo do te mere, da bi bilo bržčas čudno, če bi bil stadion zdaj kar na lepem spet lahko poln. To bi bil šok," se je nasmejal črno-beli kapetan in pristavil: "Kulisa praznih tribun vsakega posameznika prisili k temu, da sam pokaže čim več in poišče prepotrebno energijo. Drugih dejavnikov ni. Ni glasne podpore navijačev, ki te je vedno dvignila, in morda je tudi to eden od razlogov, da prihaja do malce večjih nihanj."

Članki iz rubrike