profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
3 24.10.2020 12:20:15

HUH, kako je PRESENETIL! Po DESETIH letih SKUPNE POTI je Maribor - POZABLJENA ZGODBA!

Jurij Kodrun
Oči ljubiteljev domačega klubskega nogometa bodo zvečer uprte v Ljudski vrt, kjer gostuje Koper.

Pri gostih, ki so še v prejšnji sezoni igrali v drugi ligi, je pet fantov, ki bodo deležni posebne pozornosti, saj so v preteklosti nosili vijoličasti dres. Najbolj 'svež' bivši Mariborčan je izkušeni branilec Aleksander Rajčević, ki se je julija po desetih letih in 302 odigranih tekmah vrnil na Obalo. Nekaj dni pred njim se je na Bonifiko preselil Nardin Mulahusejnović, v preteklosti pa so barve Maribora branili še Dare Vršič, Matej Palčič in Timotej Dodlek.


Verjetno ni potrebno dodati, da imajo vsi zelo pomembno vlogo v moštvu, ki ga s klopi vodi Miran Srebrnič. O tem, kakšni bodo občutki ob vrnitvi v Ljudski vrt, a v dresu tekmeca, je spregovoril Aleksander Rajčević. "Ne vem, kakšni bodo. Vsaj malce bo gotovo čudno, tega nisem navajen. To bo prva tekma proti bivšemu klubu, toda kljub vsemu menim, da bo kot po navadi. Navsezadnje sem nekaj takega vendarle že doživel, ko sem odšel iz Kopra in igral za Maribor, a bržčas bodo občutki malo mešani. Vsaj na začetku, sicer pa je Maribor pozabljena zgodba. Zdaj sem v novi, v domačem klubu. Grem profesionalno naprej," je z odgovorom nekoliko presenetil 33-letni branilec.

Je res mogoče tako hitro pozabiti deset let življenja v vijoličastem? "Neee, to ne, seveda ne. Najbrž vam bo vsak igralec povedal, da se takoj, ko zamenjaš klubske barve, vse pozabi, ampak resnica je le nekoliko drugačna. Če ne drugega, ostane v podzavesti. Popolnoma jasno je, da desetletja v Ljudskem vrtu ne bom pozabil. Tam sem preživel večji del svoje kariere, vendar se stvari spreminjajo, vstopil sem v novo poglavje. Morda bi lahko na koncu vse skupaj definiral tako, da je Maribor pozabljena zgodba, ki ne bo nikoli pozabljena," je z zanimivo mislijo postregel Primorec, eden od petih nekdanjih članov 15-kratnih prvakov, ki bodo danes poskušali vijoličastim zagreniti življenje.

Članki iz rubrike