Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

nu
nu
2 21.10.2020 13:24:07

KAJ?! Kar je direktor MURE naredil ZAPOSLENIM v svojem podjetju, JE NORO! Toliko o KORONA KRIZI ...

alesfevzer.com
To potrebuje Slovenija, to je tista pot, na katero stopa premalo ljudi.

Kot piše portal Sobotainfo, se je Denis Rajbar odločil za potezo, ki je v današnji časih neverjetna in nepredstavljiva. A je še kako resnična. Športni direktor in podpredsednik Mure je v svojem podjetju Dengrad korona krizo za roge prijel drugače kot vsi tisti, ki se odločajo za zniževanje dohodkov in odpuščanja. Po vzoru iz Avstrije je skrajšal delovni čas, in tako bodo njegovi delavci vsak drug petek prosti ter bodo imeli podaljšan vikend.

"Število ur, ki jih pri tem opravijo, bo ostalo isto, kot doslej. Po sestanku z delavci je bila ta možnost izredno dobro sprejeta," je dejal za Sobotainfo in nadaljeval "Že pred tem smo se v nekaterih stvareh zgledovali po Avstriji, ki je nekaj svetlobnih let pred nami. Tam vidiš, da so delavci zadovoljni, enako mora biti pri nas. Tudi, če je vsak drugi petek prost, je ravno zaradi tega efektiva ostale dni večja." To pa še ni vse, Rajbar je šel pri tem še korak dlje. 

Hkrati s prostimi petki je sredi najhujše krize delavcem namenil višje plače. Da, prav ste prebrali, višje plače. "Odločili smo se za sestanek z vsemi zaposlenimi in se dogovorili za nove, boljše pogoje. Za višje plače. Verjamem, da bomo v teh težkih časih tudi na ta način delali še z večjim zagonom kot doslej," je dejal za Sobotainfo. Neverjetno. Noro. In tako fantastično. Globok poklon, to potrebuje celotna Slovenija.    

Članki iz rubrike