Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
01.10.2020 19:50:09
Deli članek:

Predsednik slovenskega prvoligaša v STRAHU: Bojim se, da bi povzročil INCIDENT!

alesfevzer.com

Predsednik slovenskega prvoligaša ogorčen!

Koprski predsednik po porazu z Muro še naprej ne skriva nejevolje. Oziroma bolje – krepke jeze! Ne more in ne more se ohladiti ob prepričanju, da so bili kanarčki v obračunu s Prekmurci močno oškodovani, obenem poudarja, da se sodniške napake ponavljajo. In da niso naključje, zato je pripravljen na radikalno potezo, resno razmišlja o umiku iz nogometa.

Z več naslovov smo od nedeljskega večera naprej dobivali namige, da naj bi bil poraz z Muro usoden za Mirana Srebrniča in da Ante Guberac že išče njegovega naslednika. Najprej jim nismo pripisovali prevelikega pomena, a ker so se tovrstne informacije zgolj stopnjevale, nam ni preostalo drugega, kot da jih preverimo iz prve roke. "Zakaj bi ga menjal?" se je najprej odzval predsednik Kopra. "Kaj naj mu povem po tej tekmi? Saj je vsa Slovenija videla, kako smo bili okradeni. Da je bilo tako, so mi potrdili tudi uslužbenci NZS, njihovih imen razumljivo ne bom razkrival. Drži, Mura je bila dobra. Je v formi, njena podoba je obetavna, vendar do uspeha nikakor ni prišla na tako lahek način, kot so to predstavili nekateri mediji. Razočaran sem nad njihovim odzivom," je pristavil prvi mož kanarčkov, a to še zdaleč ni bilo vse.

Jurij Kodrun

DOBIL SEM OGROMNO KLICEV

Zajel je sapo in bil v nadaljevanju zelo konkreten. "Vsi sporni trenutki se vedno znova razpletejo proti nam. Zakaj? A je to normalno? Poglejte nedeljsko preizkušnjo. Najprej je bil Vršič v prvem polčasu nepravilno oviran, ko je bil ob strelu z glavo v veliki priložnosti. Ostali smo brez najstrožje kazni, nakar so gostje drugi gol dosegli iz prepovedanega položaja. Če v njem mogoče ni bil Filipović, je bil zagotovo Kouter, in to 'debelo', v končnici smo bili prikrajšani še za eno najstrožjo kazen. Vsi smo videli igranje z roko, videl ga je tudi sodnik, a se ni oglasil. Nemalo ljudi mi je reklo, da so prenehali gledati televizijski prenos, ker so spoznali, kam vse skupaj pelje, prav tako sem v teh dneh dobil ogromno klicev z vedno enako vsebino, da smo bili grobo oškodovani."

Čeprav je od dvoboja s Sobočani minilo že nekaj dni, je bil glas Anteja Guberca še vedno razburjen. "Nisem se ohladil, nikakor ne. Ne morem se. Še več, razmišljam, da bi se umaknil. Ker tako ne gre več naprej. Nima smisla! Vlagam svoj denar, veliko denarja, trudim se nekaj narediti, ampak borim se z mlini na veter. Raje bom počel kaj drugega, zakaj bi se po nepotrebnem živciral?" 



PREVEČ JIH JE, DA BI BILO NAKLJUČJE

Zdaj ko se je Koper naposled vrnil med elito, bi bil umik vendarle preveč radikalna poteza. Ali pač ne? "Preveč je napak, da bi šlo za naključja. In da, zato zelo resno razmišljam, da bi odšel. Vse skupaj dojemam zelo čustveno, sem eksploziven in bojim se, da bi lahko v prihodnje povzročil kakšen incident. Ne, tega ne potrebujem. Nima smisla vztrajati. Zakaj se napake dogajajo izključno v našo škodo? Popravite me, če se motim, toda ne spomnim se, da bi se kdaj kateri od naših nasprotnikov pritoževal zaradi sojenja. Očitno gre za stare grehe, vendar jaz s tem nimam nič in pri tem ne nameravam sodelovati. Kmalu se bo sestal upravni odbor kluba, kjer bom ponudil odstop. Naj se nekdo drug ukvarja s tem, vendar je prav tako res, da za seboj nočem pustiti pogorišča. Ker mi je mar za Koper. Bil bi najbolj srečen, če bi našli koga, ki bi prevzel skrb nad klubom, če bi našli ustrezno rešitev," je še povedal Ante Guberac. Za zdaj še vedno alfa in omega koprskega prvoligaša ...