požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Del ekipe iz zakulisja kar preveč ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

nu
nu
1 10.09.2020 11:10:04

Drama na ŠTAJERSKEM: Oče navijaške skupine VIOLE s skrajno PARAVOJAŠKO SKUPINO!

Jurij Kodrun
Ustanovitelj Viol je prek Facebooka napovedal odcepitev dela varde.

Slovenska varda je razpadla na dve skupini, je za Štajerski tednik razkril njen nadvojvoda Andrej Šiško. "Del ljudi je šel po svoje. Ne vem, kaj nameravajo, nimam vpliva na njih," je dejal.

Na svoje je šlo nekaj več kot 400 posameznikov, kar po Šiškovih navedbah predstavlja dva bataljona oziroma tretjino pripadnikov Slovenske varde. V tej ostaja okoli 800 vardistov. Nekdanji vardisti naj bi dezertirali z namenom, da bodo ubrali skrajnejša stališča in metode. Šiško za ta razplet krivi poslance in napovedane spremembe zakonodaje.



"Že ves čas se nam pripisuje, da smo paravojska, vendar to nismo. Po dogajanju v državnem zboru so se nekateri naši pripadniki odločili, da postanejo paravojska in bodo delovali v ilegali, kot je model na Irskem z organizacijo IRA," je za Štajerski tednik pojasnil Šiško.

"Na dogodke v izdajalski slovenski politiki se Team7 s 400 (nekdanjimi) člani Varde umika v 'ilegalo'," je na Facebooku pred dnevi napovedal Roman 'Romci' Križnjak, ki se je predstavil kot poveljnik skupine Team7 – torej ekipe, ki se je odcepila od Šiška. Gre za nadvse znano ime v navijaških krogih, saj je Križnjak celo ustanovitelj navijaške skupine Viole, na tem položaju ga je nasledil Šiško, potem ko je bil Križnjak na petletnem begu pred roko zakona. V zadnjih letih sta se oba v Violah deaktivirala, saj navijaška dejavnost ni več tako dinamična, kot je bila nekoč.

Značke: križnjak, viole

Članki iz rubrike