Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.08.2020 09:38:07
Deli članek:

Si UPATE STAVITI?!? Kakšna bo POSTAVA Olimpije?? Zmaji OSLABLJENI, še štiri tedne brez...

alesfevzer.com

Nejc Vidmar je na začetku nove sezone poškodovan.

Si upate staviti 100 evrov in napovedati začetno enajsterico Olimpije na tekmi kvalifikacij za ligo Europa z nasprotnikom z Islandije? Nikar … Bolje bo tako. Zeleno-beli so ta hip popolna neznanka, saj je kadrovski cunami naredil svoje. Številni so odšli, številni so prišli, trener Dino Skender pa je na koncu ostal še brez časa, da bi vsaj za silo oblikoval, pripravil in uigral novo začetno enajsterico. To bo moral sestaviti tudi po občutku in brez tveganja ne bo šlo. Kako se bo na koncu odločil, bo kakopak znano uro pred začetkom jutrišnje tekme z Vikingurjem.

No, že zdaj je jasno, da v začetni enajsterici zagotovo ne bo Nejca Vidmarja. V gol Olimpije, ki ga je od prvega do zadnjega kroga pretekle sezone branil Vidmar, bo stopil novinec Žiga Frelih. Ta tako ali tako v Ljubljano ni prišel, da bi grel klop za rezerve, niti ga športni direktor Mladen Rudonja ni pripeljal za to, da bi kril Vidmarjev hrbet. Toda za zdaj je bitko za dres s številko ena dobil brez boja. Vidmar je namreč poškodovan. Pred karanteno je Ljubljančan odšel na pregled z magnetno resonanco, in sicer zaradi težav z ramenom. Pregled je razkril, da so težave resne, in Vidmarju je bil predpisan šest tednov dolg počitek.

Dva tedna okrevanja sta že za njim, kljub temu pa bo moral izpustiti kar nekaj uvodnih tekem Olimpije. Pa potem? No, vprašanje je, ali bo njegov status kaj prida drugačen, morda pa niti ne bo več dolgo član zmajev. O tem smo že pisali: Vidmar želi na tuje, tudi pri Olimpiji pa so sklenili, da mu ne bodo stali na poti. Še več, Vidmar je od vodstva zeleno-belih prejel zagotovilo, da ima pri iskanju novega delodajalca proste roke. Ali tudi: Olimpija zanj ne bo zahtevala odškodnine, zaradi česar si bo Vidmar bržčas precej lažje našel delodajalca drugod. No, če pri iskanju novega kluba ne bo imel sreče, pa dvomov tako ali tako ne bo. Pogodbeno je pač na Olimpijo vezan še za leto dni.

Ob tem dodajmo, da je Ante Vukušić okreval po poškodbi in bo kandidiral za nastop. Poškodba je preteklost tudi za Endrija Cekicija, ki pa jutri vseeno ne bo smel igrati, saj je kaznovan. Na zadnji evropski tekmi Olimpije (lani proti Malatyasporu) je prejel rdeči karton.

Jurij Kodrun