nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
5 18.08.2020 07:11:19

Nov ŠOK za OLIMPIJO: nogometaši morajo v KARANTENI ostati do sobote! Zakaj? Tu so vse podrobnosti!

Jurij Kodrun
Sezona 2020/21 se za ekipo v zeleno-belih dresih ni začela najbolje. To je zelo mila beseda za to, kar se zdaj dogaja v Olimpiji. Najprej je odšlo pol ekipe, potem pa jih je udarila še korona, ki jih je pred začetkom evropskih tekmovanj z 'macolo' udarila po glavi.

Vse je znano. Dva igralca in fizioterapevt so bili prejšnji ponedeljek pozitivni na testu za covid-19 in po navodilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je morala celotna ekipa v dvotedensko karanteno. Poskušali so storiti vse, da bi lahko trenirali tisti, ki niso bili pozitivni na testu, vendar so pravila oziroma odredbe neusmiljene. Poslali so prošnjo na NIJZ, da bi jim skrajšali čas popolne karantene za vse igralce, vendar na nacionalnem inštitutu takih prošenj sploh ne obravnavajo. Za njih je vse jasno. Kolegi na Ekipi SN so se obrnili tudi na NIJZ, da bi dobili uradna pojasnila, kaj se lahko stori v takih trenutkih, ko je športna ekipa v karanteni, brez možnosti treningov, pa jo čez dober teden čaka pomembna tekma v evropskem pokalu. No, za NIJZ so pravila jasna in nedvoumna. Za njih ni ne izjem in ne stranskih poti. Taka so pravila, ki jih je 'požegnala' tudi vlada, in tega se morajo držati, dokler ... Dokler ne bo drugačne odločitve, bi dejal direktor NIJZ Milan Krek. In ker za zdaj še ni drugačne odločitve, veljajo pravila, ki so enaka za vse (recimo?!).

Na nacionalnem inštitutu so se prijazno odzvali na naše vprašanje in nam seveda posredovali tudi odgovor: »Za skrajšanje karantene ni na dokazih temelječih argumentov. Upošteva se maksimalna inkubacijska doba, ki je 14 dni. To je trenutna strokovno in zakonsko veljavna doktrina v Sloveniji. Vrnitev na treninge s čim manjšim izpostavljanjem zunanjemu okolju bi bila možna z ustvarjanjem tako imenovanega mehurčka, kot to počnejo na primer v ligi NBA. Vsi vpleteni gredo na isto lokacijo, nimajo nikakršnih obiskov iz zunanjega okolja, imajo urnik testiranja pred tekmami in podobno ...« je na naše vprašanje odgovoril Samo Belavič Pučnik, odgovorni za stike z javnostmi na NIJZ.

VSE O TRENUTNEM DOGAJANJU V OLIMPIJI SI LAHKO PREBERETE V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE NA TRAFIKA24.SI.

Značke: olimpija, koronavirus

Članki iz rubrike