900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
1 11.08.2020 17:20:20

NOVA NAVODILA za klube prve lige! NZS povlekla ključno potezo, a zdaj rabi POMOČ DRŽAVE!

Profimedia
Kako se bo najboljša slovenska liga igrala v prihodnje? NZS upoštevala priporočila Uefe, toda zdaj mora svoje narediti še država.

Začetek slovenske lige oziroma sezona 2020/21 se bo tako zdaj začela 22. avgusta. Na nogometni zvezi so dali klubom preko okrožnice nova navodila, ki med drugim vključujejo nov protokol po vzoru Evropske nogometne zveze. Ta predvideva, da lahko tudi ekipa s pozitivnimi nogometaši nadaljuje s tekmovanjem, če ima dovolj veliko število igralcev, ki so na testiranju negativni. Je pa to protokol, ki ga zdaj mora odobriti še Nacionalni inštitut za javno zdravje. 

Ta je doslej v karanteno pošiljal vse soigralce okuženega nogometaša, kar seveda samo po sebi preprečuje nastope te ekipe za vsaj dva tedna. Tako so v karanteni končali Aluminij, Domžale in Olimpija, pri čemer je pri slednji ogroženo celo evropsko udejstvovanje v konkurenci držav z drugačnim ukrepanjem oblasti. Ključno bi bilo, da bi NIJZ in slovenska država prišla nasproti, tako kot je to storila ogromna večina evropskih držav. Le na tak način bi se liga namreč lahko normalno začela, nadaljevala oziroma sploh igrala - drugače bi lahko za vselej ostala ujetnik koronavirusa.

Uradna okrožnica Nogometne zveze Slovenije

COVID-19 – SKLEPI ZA TEKMOVANJA V 1. SNL ZA TL 2020/2021
A. SEZNAM IGRALCEV IN PRAVICA NASTOPA
(1) Klub 1. SNL je najkasneje do 20. avgusta 2020 dolžan dostaviti seznam stalnih igralcev članske ekipe kluba. Na seznam igralcev mora klub obvezno uvrstiti najmanj 20 igralcev, seznam pa lahko
tekom tekmovalne sezone dopolnjuje, pri čemer mora biti na seznamu ves čas tekmovanja najmanj 20 igralcev.
(2) Pravico nastopa na tekmi 1. SNL imajo samo igralci, ki so na seznamu stalnih številk.
(3) Klub sme na seznam stalnih številk uvrstiti izključno igralce, negativno testirane na COVID-19.

B. DELEGIRANJE IN PRESTAVITVE TEKEM
(1) V primeru, da je enemu ali več igralcem ali uradnim osebam kluba z odločbo pristojnega ministrstva odrejena karantena, bo tekma odigrana v prvotno delegiranem terminu, razen v primeru, da ima klub manj kot 14 igralcev (vključno z vsaj enim vratarjem) s seznama stalnih številk, katerim ni odrejena karantena.
(2) V primeru iz prejšnje točke tega sklepa se tekma prestavi in mora biti odigrana v prvem prostem terminu, vendar ne prej kot pet (5) dni od zadnjega dne, ko ima klub nezadostno število igralcev.
(3) Vodstvo tekmovanja lahko sprejme odločitev, da se na naslednji možni prosti termin prestavi tudi prva tekma, ki sledi zaključeni karanteni iz prejšnje točke.
(4) V primeru, da ima ekipa 14 ali več igralcev, katerim ni odrejena karantena, se tekma odigra. Če se tekma ne odigra, je klub disciplinsko odgovoren, tekma pa se registrira z rezultatom 3:0 v korist nasprotne ekipe.
(5) Klubi so o nezadostnem številu igralcev dolžni obvestiti strokovno službo NZS nemudoma po nastanku dogodka. Za resničnost in točnost posredovanih podatkov je klub disciplinsko odgovoren.
(6) Klub ni upravičen do prestavitve tekme, če strokovne službe NZS v nasprotju z veljavnimi 'Navodili za organizacijo tekem pod prilagojenimi pogoji' ni obvestil o igralcih, ki nimajo pravice udeležbe na tekmi.

Značke: igralci, uefa, prva-liga

Članki iz rubrike