Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
29.07.2020 08:55:14
Deli članek:

Velika okrepitev na pragu OLIMPIJE? Reprezentant RAZKRIL VSE, to bo odmevalo: Navsezadnje je tudi moj oče ...

Jurij Kodrun

Vroča zgodba, ki smo jo ekskluzivno razkrili v torkovi številki tiskane izdaje Ekipe SN, je dobila nadaljevanje.

Po objavi novice, da se je Olimpija resno ogrela za Domna Črnigoja, smo kakopak zavrteli tudi telefonsko številko slovenskega reprezentanta in ga pobarali, koliko resnice je v našem pisanju. "Povsem jasno mi je, zakaj ste me poklicali. Prav tako je načeloma vse, kar ste napisali, resnično," je Črnigoj uvodoma potrdil, da ga Olimpija resnično želi pripeljati v Stožice.

Ob tem se seveda poraja ključno vprašanje: kakšne so možnosti, da bodo Ljubljančani v nameri uspeli? Zdi se, da niso ravno gromozanske. Ne zato, ker bi bila ponudba Olimpije preslaba. In tudi ne zato, ker Črnigoja Olimpija niti po naključju ne bi zanimala. Dejstvo je namreč, da krilni napadalec še vedno v ospredje svojih prioritet potiska igranje na tujem. Njegova pustolovščina v Luganu se je že res končala dokaj klavrno, a je v letih, preživetih v Švici, vseeno pustil zelo dober vtis in vzbudil zanimanje številnih klubov iz vse Evrope. Ti imajo, roko na srce, prednost in pred Olimpijo in tudi pred Koprom ter Mariborom, ki sta v preteklih tednih prav tako vzpostavila stik z borbenim nogometašem z Obale. 


Če bi šel v Olimpijo, bi šel po očetovih stopinjah
"Kot rečeno, res je, kar ste zapisali: Olimpija me je poklicala, Olimpija se zanima. In dejansko sem se v Kopru tudi sestal z njihovim športnim direktorjem Mladenom Rudonjo. Me je prepričal? Ponovil bom, kar sem že povedal: nobenemu klubu v Sloveniji nisem zaprl vrat in za Olimpijo velja enako. Za Koper in Maribor prav tako," je v pogovoru za naš časnik poudaril 24-letnik in nadaljeval: "Ampak iskreno povedano, me trenutno še vedno najbolj mika tujina. Bolj se nagibam k temu, da bi še naprej igral zunaj meja Slovenije. Upam, da bo v kratkem času vse jasno. V naslednjih dveh tednih bi moralo biti vse jasno. Nočem predolgo čakati na novega delodajalca, rad bi se mirno podal v novo sezono. Če bi vse možnosti, ki jih imam v tujini, padle v vodo in bi se vrnil v Slovenijo, potem ne vem, za koga bi se odločil. Moral bi si vzeti čas, moral bi temeljito pogledati, kaj mi kdo ponuja. Ob tem seveda ni pomembna le finančna plat pogodbe. Daleč od tega. So tudi drugi dejavniki. Ne vem, bi moral videti."

Dilema bi bila verjetno velika, navsezadnje je vsak klub zase mamljiv. Koper ima v Črnigojevem srcu posebno mesto, Maribor je bil vedno klub, v katerem so Primorci dobro igrali, Olimpija je postala velesila, odkar jo vodi Milan Mandarić, da o tem, kaj je pomenila še v nekdanji Jugoslaviji, niti ne govorimo. "Dilema bi bila gotovo velika. Maribor je najtrofejnejši klub v Sloveniji, Olimpija je prav tako velik klub, navsezadnje je tudi moj oče kot mlad fant igral zanjo ..."


CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!