Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

rb
rb
8 24.07.2020 11:48:50

Uf, kakšna KOPRSKA GROŽNJA tekmecem: Povem vam, kje boste ostajali BREZ TOČK! Tako kot OLIMPIJA ...

Aleš Cipot
Predsednik prvoligaša z Bonifike vztraja pri ambicioznih ciljih.

Prvi mož Kopra je že lep čas 'oborožen' z veliko mero optimizma, visokoletečih napovedi ne manjka in nekateri pravijo, da je vse skupaj postalo že prepotentno. "Prepotentni smo bili tudi, ko smo iz tretje lige prihajali v drugo. Ob Gorici nam tako rekoč nihče ni pripisoval možnosti, a tudi takrat sem zagotavljal, da bomo prvi in da bomo napredovali med elito. In smo, čeprav smo na začetku potrebovali kar nekaj časa, da smo sestavili ekipo."

Koprski cilji ostajajo kristalno jasni. "Evropa! To je edino, kar me zanima. Ali skozi prvenstvo ali pokalno tekmovanje, mi je popolnoma vseeno. Ciljev ne skrivamo in mislim, da za to niti ni potrebe. Treba si je zastaviti ambiciozne načrte in se truditi po najboljših močeh, da bi jih izpolnil. Mar naj rečem, da bomo igrali, da pač bomo? Ne, takšna miselnost ne pride v poštev, ne dovolim je. Delamo zato, da bi bili uspešni. Vsi, ne le mi, a mi si to drznemo povedati na glas. Če ne igraš za nič, tekmovalnost ekipe ne more biti na želeni ravni. Ko igralci vedo, da morajo zmagovati, da so pod tovrstnim pritiskom, je njihov pristop drugačen. In brez tega je nemogoče karkoli doseči. Le tako lahko pokažejo vse svoje sposobnosti. Nočem biti in nikoli ne bom zadovoljen s šestim, sedmim, osmim mestom …" je odločen Ante Guberac.

ante guberac jk
Jurij Kodrun

Takšni cilji so veliko breme tudi za trenerja Mirana Srebrniča. "Zelo dobro se zaveda klubskih ambicij, pozna jih, prav tako je v dozdajšnjem času spoznal Koper kot klub. Ni kot katerikoli drugi. Vsi, ki smo vpeti v njegovo delovanje, želimo le zmagovati. Najbrž je imel večji pritisk s Koprom v tretji ligi kot z Gorico v prvi, je pa dejstvo, da so njegove zasluge za napredovanje ogromne. Že res, da je imel v drugi ligi na voljo kakovostne igralce, a obenem tudi igralce, ki nekaj časa niso bili v tekmovalnem ritmu, ob čemer smo sproti sestavljali ekipo. Če malce pretiravam, smo se zbirali tako rekoč na avtobusnih postajah. Moštvo je bilo treba ustrezno pripraviti, ga uigrati, potrebnega je bilo obilo znanja. Takšni smo za seboj pustili Gorico, to ni kar tako. Nismo si smeli privoščiti napačnih potez, vse to je lahko uspelo le pravemu trenerju. Miran je pokazal, da je takšen, in ne dvomim, da bo kos tudi prvoligaškim izzivom," pravi Ante Guberac, ki ga veselijo tudi odzivi tekmecev. Ti so si skoraj enotni, da slovenski nogomet potrebuje Koper v prvi ligi. "Hja, saj veste, da vsi radi pridejo na Obalo in malce občutijo morsko podnebje. Da uživajo v njem. Radi pridejo in radi bodo prihajali, čeprav vedo, da bodo izgubili, brez točk bodo ostali že na Črnem Kalu. Prihajali bodo na mini dopust. Kot je to Olimpija v preteklosti počela 25 let ..." se je nasmejal koprski predsednik.

Značke: ante-guberac, koper

Članki iz rubrike