sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

nu
nu
0 19.07.2020 12:05:13

ZADNJE DEJANJE! V Ljudskem vrtu bo svojo bogato kariero sklenil OTROK OLIMPIJE! "V tem trenutku ne znam razložiti, kaj ..."

Jurij Kodrun
Branko Ilić bo sklenil bogato kariero.

"Danes bo svojo zadnjo tekmo v kar 20 let dolgi profesionalni karieri odigral Branko Ilić! Sedemintridesetletni osrednji branilec, ki je na bogati nogometni poti zbral več kot 400 nastopov, se bo z zelenic poslovil v Ljudskem vrtu!" se je glasilo nekoliko presenetljivo sporočilo iz Domžal. Presenetljivo tudi zato, ker se je otrok Olimpije odločil, da bo svojo zadnjo tekmo v karieri, kako simbolično, odigral na zelenici večnih rivalov. Pa čeprav je do konca še ena tekma, in to v Domžalah.

Kariera dolgoletnega reprezentanta Slovenije je res bogata in pestra. Med drugim je po Olimpiji zaigral za Domžale, od tam pa ga je pot vodila v špansko ligo, natančneje k Betisu, bil je tudi član Lokomotive Moskve, ciprskega Anorthosisa, izraelskega Hapoel Tel Aviva, srbskega Partizana, kazahstanske Astane, s katero je nastopal tudi v elitni ligi prvakov, japonske Urawe in danskega Vejleja.

branko ilic jk
Jurij Kodrun

Po vrnitvi v Domžale je 188 centimetrov visoki branilec zbral 17 nastopov, zdaj pa je sklenil, da je bilo to njegovo zadnje leto igranja in da je prišel čas, da nogometne čevlje obesi na klin. "Do odločitve, ki ni bila enostavna, ni prišlo čez noč. Že kar nekajkrat sem namreč razmišljal o tem, vendar se je vselej ponudila nekakšna priložnost in tako smo pridno vztrajali vse do danes. V tem trenutku ne znam opisati, kaj me je točno pičilo, da sem se tako odločil. Opravil sem številne pogovore, tako z družino kot tudi s trenerjem in soigralci, vendar sem 99,9-odstotno odločen, da bo to moje zadnje dejanje. Preprosto se vsega skupaj še ne zavedam najbolje, saj razmišljam o nocojšnji tekmi tako, kot sem o vsaki doslej. Želim si, da odigramo čim bolje, in če je to le možno, tekmo tudi dobimo. Prepričan pa sem, da bo čas pokazal svoje."

Članki iz rubrike