Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

rb
rb
0 18.07.2020 08:08:02

Kaj je Mitja Lotrič ZABRUSIL sodniku za RDEČI KARTON? So bile KLETVICE, GROŽNJE? Celjski kapetan RAZKRIVA …

Martin Metelko
Prekmurec v dresu prvoligaša iz knežjega mesta spregovoril o razvpiti izključitvi.

V preteklih dneh je bil v središču pozornosti. A tokrat ne zaradi gola, ne zaradi mojstrovine, ki jih je bilo v dozdajšnjem delu prvenstva že lepo število, ne zaradi čudovite podaje ... Slovenija je o Mitji Lotriču govorila zaradi izključitve po tekmi Celje – Triglav, Dejan Balažič mu je pokazal rdeči karton zaradi ugovarjanja. Ljubljanskega delivca pravice je z vročo glavo poskušal prepričati, da bi moral nekaj trenutkov prej dosoditi najstrožjo kazen po igranju z roko Milana Milanovića.

"Uf, o tem raje ne bi razpredal," je globoko vzdihnil 25-letni Prekmurec, po krajšem premisleku pa vendarle dodal: "Bila je roka oziroma je žoga kranjskega branilca zadela v roko, toda sodnik se je odločil, kot se je, spremeniti ne moremo ničesar."

To so Celjani poskušali storiti takoj po zaključnem žvižgu delivca pravice; odzivi gostiteljev z našim sogovornikom na čelu so bili zelo burni. "V želji, da bi pomagal ekipi, se je v navalu čustev zgodilo, kar se je – za moje pojme sicer nič tako zelo groznega, po tekmi pa sem se sodniku tudi opravičil. To je zdaj že za menoj," je v pogovoru za Ekipo SN poudaril Mitja Lotrič, a kolegi iz tiskane izdaje so kakopak želeli izvedeti še kakšno podrobnost. Marsikomu se denimo zdi vsaj malce čudno, da je karton rdeče barve videl ravno kapetan, čeprav so glasno protestirali tudi drugi igralci. Očitno so padale težke besede … "Drži, res nas je bilo kar nekaj. Sam sem se v nekem trenutku tudi že odstranil iz gneče in se potem vrnil, ko so se soigralci že malce pomirili in bili v glavnem tiho ter nekaj povedal malce bolj na glas."

mitja lotric jk
Jurij Kodrun
Ta 'nekaj' razumljivo buri duhove. "Verjemite, res ni bilo kaj grozno grdega," je zagotovil Mitja Lotrič, vendar vsebine, ki je Dejana Balažiča tako zmotila, da je posegel po kartonu rdeče barve, ni želel razkriti. "Ne, tega ne bom naredil, bom pa ponovil, da ni bilo nič strašnega. Nikogar mu nisem preklinjal ali kaj podobnega, prav tako ni bilo nič zlonamernega. Čustva so bila na vrhuncu, želeli smo si uspeha, gromozansko smo si ga želeli, glave so bile vroče in vedno se je težko sprijazniti, če ne uresničiš namena. Če se povrhu pripeti še takšna situacija … Menim, da je bila reakcija človeška, in vnovič zagotavljam, da v njej ni bilo popolnoma nič zlonamernega. Pa še nekaj: mi lahko navedete kakšno ekipo, ki bi se v prvem trenutku odzvala drugače? Saj se potem strasti hitro umirijo, toda včasih pač pridejo trenutki, ko je težko ostati hladen."


Na nedeljski tekmi z Rudarjem v Velenju se bodo torej morali grofi znajti brez njega, bolj ali manj pa je jasno, da tudi v zadnjem krogu proti Olimpiji, čeprav to še ni uradno; disciplinski sodnik NZS se v zvezi s tem še ni oglasil. "Seveda bi rad igral, najraje na svetu, vendar si ne delam utvar, da bom morda dobil samo eno tekmo prepovedi igranja," je z mirnim glasom odvrnil Mitja Lotrič.

CELOTNI POGOVOR Z MITJO LOTRIČEM, V KATEREM JE SPREGOVORIL, KAKO BO SPREMLJAL TEKMO Z RUDARJEM, O BOJU ZA NASLOV PRVAKA IN ŠE O MARSIČEM ZANIMIVEM, SI LAHKO PREBERETE V SOBOTNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike