Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

rb
rb
1 12.07.2020 11:59:47

CELJSKI OSTROSTRELEC: Da bi Maribor RAZPADEL? Poglejte, ne dvomim o tem, da ... In da, ŠALIMO se na ta račun!

Jurij Kodrun
Dario Vizinger bo v Ljudskem vrtu zelo močno orožje grofov.

Po šokantno visokem porazu vijoličastih s Taborom je štajerski derbi pod Kalvarijo dobil drugačno razsežnost, kot jo je imel pred polomom Sergeja Jakirovića in njegovih varovancev na Krasu. Mariborčani so tako rekoč izpadli iz boja za najvišje mesto na lestvici in zdaj se marsikdo (upravičeno) sprašuje, kaj to pomeni s celjskega zornega kota. So za zdaj še vedno aktualni prvaki izgubili tekmovalne ambicije, bodo morda 'razpadli', kar bi morala biti prednost za grofe, ali bodo vendarle še dodatno motivirani, da sperejo četrtkov madež? "Ne, ne bodo 'razpadli', to je gotovo. Ne dvomim o tem, da bodo gostitelji skrajno motivirani, prav tako kot ne o tem, da nas čaka izjemno zahtevna preizkušnja. Tako kot vedno bo Maribor želel zmagati. Bodite prepričani, da se še ni odrekel naslovu prvaka. In se mu ne bo, dokler bodo obstajale vsaj minimalne možnosti," odgovarja Dario Vizinger.

Zakaj pa ne, a ne bi bila tragedija

Na kakšen način pa se ranjenemu levu postaviti po robu? "Prizadevali si bomo vztrajati pri našem prepoznavnem načinu igre, ki nam je prinesel že toliko uspehov. Mislim, da ni razlogov za pretirane spremembe, toda po drugi strani prav tako vemo, da to ne bo lahko in da bo treba biti od prve do zadnje minute na najvišji ravni. Vemo, proti komu igramo, kdo bo na nasprotni strani, in popolnoma jasno je, da bomo morali za dober izid pokazati vse svoje sposobnosti. Če bomo na 'najvišjih obratih', če bomo odigrali, kot znamo, se lahko nadejamo ugodnega rezultata."
Medtem ko v Ljudskem vrtu iščejo številne odgovore na neprijetna vprašanja, ki jih je razkrila Sežana, je stanje duha na stadionu Z'dežele povsem drugačno. Idilično, o morebitnem pritisku, ki bi ga pričakovali pred dvobojem ali dvoboji z zelo velikimi vložki, ni ne duha ne sluha. "Verjemite, da se z naslovom prvaka ne obremenjujemo kaj prida. Nočemo se. Naš osnovni cilj od začetka prvenstva je zagotoviti si Evropo in zdaj smo mu zares že zelo, zelo blizu, kar je vsekakor razlog za veliko zadovoljstvo. Naslov prvaka? Če se bo morda ponudila priložnost, bomo seveda storili vse, kar je v naših močeh, da bi jo izkoristili. Zakaj pa ne, a četudi se to ne bi uresničilo, to ne bi bila tragedija," poudarja 22-letni napadalec iz Čakovca.

Da, to je lahko naš adut

Sproščenost bi bila naposled lahko celjski adut v končnici prvenstva. "Da, lahko bi bila, ker naslov prvaka ni nekaj, kar nam mora uspeti. Nimamo tega bremena, nikakor ne, vendar bom še enkrat ponovil, da to ne pomeni, da morebitne priložnosti ne bomo poskušali izkoristiti. Če bi se nam ponudila, bi bilo to zares super, dali bomo vse od sebe, čeprav je že jasno, da je za nami odlična sezona. Dosežek je boljši, kot je bil v prejšnji, kar pomeni, da napredujemo. To je bistvenega pomena, seveda pa bomo šele videli, kako se bo vse skupaj končalo."
Kljub vsej neobremenjenosti pa v slačilnici pogovor o boju za šampionsko zvezdico ni prepovedana tema, priznava najboljši celjski strelec. Če ne drugače, vsaj z nekaj šaljivega pridiha, kako bi bilo v primeru sanjskega scenarija vse skupaj videti ... "Drži, da se na ta račun tudi šalimo, ampak to niti po naključju v ničemer ne zmanjšuje naše izjemne želje, da bi se na vsaki naslednji tekmi predstavili v čim boljši podobi. V najboljši! Hkrati to nikakor ne pomeni, da morda nismo resni. Seveda smo, zelo smo resni z jasno izraženim namenom, da bi vsako morebitno priložnost za kaj več kot uvrstitev v kvalifikacije za ligo Europa tudi izkoristili. Kakovosti imamo dovolj, a čeprav sem to povedal že večkrat, bom znova poudaril, da se s tem zares ne obremenjujemo. Govorim vam zelo iskreno. Gremo iz tekme v tekmo. Zdaj razmišljamo le o Mariboru, potem se bomo osredotočili na naslednji izziv in na koncu bomo videli, kaj nam bo to prineslo."

Uf, to bi bilo res nekaj posebnega

Številni nogometni navdušenci na sončni strani Alp 'navijajo', da bi o šampionski zvezdici odločil neposredni dvoboj Celja in Olimpije v zadnjem krogu na stadionu Z'dežele. "Uf, to bi bilo nekaj posebnega. Da, tudi mi bi radi, da bi bilo tako, a do takrat je treba še marsikaj postoriti. Zato gremo lepo po vrsti," se je umirjeno odzval Dario Vizinger, ki bo kljub vsej svoji odličnosti bržčas ostal brez naziva strelskega kralja. Ante Vukušić ima na vrhu zdaj že zajetnih pet golov več. "Na zadnjih tekmah je fantastičen. Vsa čast, čestitam mu za učinkovitost in dejstvo je, da je vrhunski napadalec. Strinjam se, da ga bo težko dohiteti, toda s tem svojih misli nočem obremenjevati. Pomembno je, da ekipa igra dobro, da je uspešna, in trudim se, da bi prispeval čim večji delež k želenim dosežkom. Seveda je cilj vsakega napadalca doseči čim več zadetkov, že z dozdajšnjim izkupičkom sem neizmerno zadovoljen."

rozman vizinger jk
Jurij Kodrun

Veliko je klicev, a jih preusmerjam

Poleg 26 golov je Dario Vizinger tudi najboljši asistent lige, po njegovih podajah je v mreži končalo 11 žog. Statistika je izjemna, zato pač ni presenečenje, da je že nekaj časa nemogoče preslišati namigovanja, da odšteva zadnje tekme v celjskem dresu. Italijanski mediji denimo poročajo, da se za njegove usluge zanimajo Benevento, Genoa in Lecce, govori se o morebitni selitvi v Turčijo ... "Priznam, da je kar veliko klicev z vseh strani, vendar jih nemudoma preusmerim svojemu zastopniku, ki se s tem ukvarja. Sam se s tem v končnici prvenstva ne želim ukvarjati. Ne bi bilo dobro, če bi si polnil glavo s tovrstnimi informacijami. Osredotočen sem le na treninge in tekme, na svoje naloge, ki jih poskušam opraviti čim bolje. O možnosti prestopa bom razmišljal, ko bo čas za to."

Članki iz rubrike