sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

ro
ro
1 06.07.2020 20:31:18

NAGRADNO VPRAŠANJE! Koliko vstopnic za tekmo MURA – TABOR je kupil DAMJAN BOHAR?

Jurij Kodrun
Otrok Fazanerije se je nadvse razveselil črtno-bele pokalne lovorike, o soboškem prvoligašu govori z izbranimi besedami.

"Seveda sem ga," se je odločno odzval Damjan Bohar, ko nas je zanimalo, ali je – in v kolikšni meri – spremljal prekmursko pokalno poslastico. "Jasno je, da sem spremljal finale, in moram priznati, da je bilo tekmo zelo lepo gledati. Užival sem, najbolj seveda zaradi rezultata, a če sem iskren, niti za trenutek nisem podvomil o takšnem razpletu. Vem, da je imela Mura v preteklem obdobju z Nafto tudi kakšno neprijetno izkušnjo, toda medtem so se razmerja moči spremenila in opazna je kakovostna razlika," je povedal otrok Fazanerije na začasnem delu na Poljskem, kjer brani barve prvoligaške ekipe Zaglebie.

Verjamem, da ne bo spet minilo 25 let

Muraši se se lovorike znova razveselili po četrt stoletja. "Čakanje je res trajalo dolgo, zavleklo se je, zato sem še toliko bolj vesel, da ga je naposled konec in da je lovorika spet v Fazaneriji. Popolnoma zasluženo. Tako zaradi kakovosti ekipe kot celotnega klubskega ustroja, ki je na zavidanja vredni ravni. Garaško in načrtno delo je obrodilo sadove, pokalno slavje je lepa nagrada za ves vloženi trud in bi moralo predstavljati še dodatno motivacijo za naprej. O tem je težko razpredati, a močno verjamem, da do naslednje lovorike ne bo spet minilo 25 let. Ne bi smelo, nikakor ne! Če bo klub vztrajal pri začrtanih smernicah in nadaljeval dobro delo, potem gotovo ne. Trenutno stanje je nadvse obetavno. Hja, 25 let je zares predolgo obdobje," je nadaljeval Damjan Bohar, ki se kakopak zna poistovetiti z navijači, pozna njihov fanatizem, zato nad veličastnim slavjem z nočnim sprejemom za Anteja Šimundžo in njegove varovance ter vsesplošno evforijo, ki je zajela ravnico, ni bil presenečen. "Ne, nisem bil. Že v pričakovanju tekme in nato tudi med njo sem spremljal dogajanje v Murski Soboti in okolici. Hitro sem se lahko prepričal, kakšen je utrip, zato sem takoj vedel, kaj se bo dogajalo v primeru želenega dosežka."

bohar

Izjemna ideja, čudovita akcija

Takšno stanje duha se seveda ni zgodilo čez noč. Sicer drži, da je bilo ozračje že vso sezono odlično, videli smo lahko številne izjemne prizore, toda zdi se, da so bile zbirateljske vstopnice za tekmo brez gledalcev proti Taboru pika na i. »S tribun na terase!« je bil slogan akcije, ki je s kar 56 »čarno-bejlimi oštarijami« presegla vsa pričakovanja. Ustvarjati se je začela neka posebna kemija, ki se je zgolj stopnjevala … "Za to potezo si klub zasluži vse pohvale, to je bila izjemna ideja. Ljudje so po karanteni v koronakrizi potrebovali nekaj takega, na ta način so se spet začeli povezovati, obenem se je dodatno utrdila vez med klubom in navijači. Muri je vse to čudovito uspelo."
Pošlo je več kot 10.000 vstopnic in najbrž niste podvomili, da je bil med kupci tudi naš sogovornik. "Da, pridružil sem se akciji, kupil sem jih več. Ne bom razkril, koliko, a ni jih bilo malo," se je skrivnostno nasmehnil 28-letni »sin vetra« iz Mačkovcev.

Članki iz rubrike