stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
2 26.06.2020 14:16:59

Maribor, si slišal TOLE?! Olimpija nabrušena in takole 'grozi' VIJOLIČASTIM: Maribor bomo ...

alesfevzer.com
Z drevišnjo tekmo med velenjskim Rudarjem in kranjskim Triglavom se bo začel 30. krog Prve lige Telekom Slovenije. Njegov vrhunec pa bo v nedeljo ob 20.45, ko se bosta na večnem derbiju v Stožicah pomerila vodilna Olimpija in njen prvi zasledovalec ter branilec naslova Maribor.

V tej sezoni sta se ekipi pomerili trikrat, dvakrat je bil izid neodločen, so pa Mariborčani v tej sezoni slavili v Ljubljani s 4:2. Po 29 krogih ima Olimpija 56 točk, Maribor pa 55. Slednji je v zadnjem obdobju v boljši formi, saj ima pod vodstvom Sergeja Jakirovića štiri zaporedne zmage. Z zmago je na Olimpijini klopi v prejšnjem krogu debitiral tudi Dino Skender in tako prekinil prejšnji niz dveh porazov.

Ima pa Skender slabše izkušnje z igranjem proti Jakiroviću, kot trener ga je slednji v hrvaškem prvenstvu obakrat ugnal. Toda to ne bo imelo velikega vpliva, bržčas ga bo za domačo ekipo bolj imelo to, da ne bo kaznovanega branilca Mackyja Bagnacka.



"Po tekmi z Domžalami smo se psihično in v ekipnem duhu dvignili. Maribor bomo tako dočakali polni optimizma. Vsi se zavedamo, koliko nam ta tekma pomeni, zato smo nanjo popolnoma osredotočeni. Fantje se morajo izkazati v izpolnjevanju dogovorjenih nalog. Pri tem ne smemo razmišljati preveč o končnem rezultatu, ampak o tem, da smo na igrišču kakovostni in disciplinirani. Če se bomo tega držali, verjamem, da bomo na koncu nagrajeni z dobrim rezultatom, kot se je to zgodilo tudi v Domžalah," pred tekmo pravi Skender.

Kapetan zmajev Tomislav Tomić pa ga dopolnjuje: "Zmaga v Domžalah je zagotovo dobra popotnica pred velikim derbijem, pozitivno je vplivala na našo psiho, še posebej po tem, ko smo izgubili dve tekmi na domačem igrišču. Najbolj pomembno je, da smo še naprej vodilni na tabeli in da je vse v naših rokah. Cilj je, da odigramo dobro tekmo, da zmagamo in nadaljujemo uspešno do konca prvenstva. Zmaga na derbiju je vsekakor pomembna za končni razplet, a enako pomembne so vse nadaljnje tekme, ki nas še čakajo. Navijače vabim, da si tekmo ogledajo prek televizijskih zaslonov in tako navijajo za nas."

Značke: olimpija, maribor, derbi

Članki iz rubrike