Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.06.2020 14:24:54
Deli članek:

ZAKAJ MENJA TRENERJE? Mandarić jasno in glasno ODGOVORIL vsem kritikom: "Ve se, KDO JE IMEL PRAV!"

Jurij Kodrun

Milanu Mandariću so mnogi očitali, da prepogosto menja trenerje, tudi trenerje, ki so bili uspešni in vodilni na lestvici.

Milanu Mandariću so mnogi očitali, da menja trenerje 'kot gate'. No, predsednik ŠD NK Olimpija Ljubljana je odgovoril, da v Olimpijo vlaga svoj denar in da so menjave plod njegovih dolgoletnih izkušenj.

"Ne pričakujem, da se vsi strinjajo z mojimi odločitvami, za njimi stojim sam z vso odgovornostjo in z denarjem, ki ga že leta vlagam v Olimpijo. Tudi v preteklosti so moje odločitve o menjavi trenerjev izzivale pomisleke v delu športne javnosti v Sloveniji, a uspehi, ki smo jih dosegli v teh letih, dovolj zgovorno pričajo o tem, kdo je imel prav. Odločitve o menjavi trenerjev so rezultat mojega načina dela in večletnih izkušenj. Navsezadnje ne gre pozabiti niti tega, da so vsi trenerji, ki so se zvrstili v teh petih letih v našem klubu, prišli na moje povabilo in rasli v Olimpiji in z Olimpijo. Nekateri med njimi so pred tem bili zelo malo znani v slovenski športni javnosti. Nekateri so svojo vlogo opravili uspešno in zrasli v ugledne in uspešne trenerje. Vsi so bili sestavni del uspešne športne zgodbe o Olimpiji, ki smo jo gradili v teh letih in sočasno se lahko ti trenerji za svoje uspehe zahvalijo klubu, kot se lahko klub zahvali njim. Za nami je obdobje, ki je bilo zaznamovano z eno največjih zdravstvenih kriz, ki je ustavila športno življenje. Po več kot dveh mesecih se prvenstvo vendarle nadaljuje. V prvih treh krogih smo videli igro naših fantov, ki ni bila takšna, kot si jo želimo in smo jo navajeni gledati. Več kot očitno je bilo, da se nismo pripravili za nadaljevanje prvenstva tako, kot bi morali, in to smo dragi plačali. Ne vem, zakaj je tako. Morda so nekateri res upali, da se prvenstvo ne bo nadaljevalo in da bomo zmagali za zeleno mizo ter brez trdega dela. To za nas ni sprejemljivo, to ni v duhu Olimpije in to smo tudi jasno povedali javnosti. Je pa to tudi eden od razlogov, zakaj sem vodenje moštva zaupal novemu trenerju. Dobro je, da smo na že prvi tekmi pod njegovim vodstvom zmagali. Videli smo željo, videli smo žar in upanje, da je kriza za nami. Sedaj sledijo priprave na derbi in še osem odločilnih krogov do konca prvenstva. Borili se bomo za vsako točko, vse tekme so nam enako pomembne, vsaka zmaga šteje," je za klubsko spletno stran še povedal predsednik kluba.