državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

nu
nu
8 17.06.2020 07:41:05

Mandarić 'UDARIL' po KRITIKIH! Trenerjev ne menjam iz UŽITKA!! Hadžića pa je ODPUSTIL, ker ...

Grega Wernig
Milan Mandarić je pojasnil, zakaj se trenerji pri Olimpiji menjajo kot po tekočem traku.

Sploh znate našteti vse trenerje, ki so vodili Olimpijo, odkar je njen predsednik Milan Mandarić? Naj vam pomagamo: v petih letih je zimzeleni poslovnež iz San Francisca, ki je sicer odraščal v Liki na Hrvaškem, poskrbel za kar 13 trenerskih zamenjav! V tem času se je na klopi Olimpije zamenjalo kar deset trenerjev! V povprečju torej dva na leto. Najdlje je zdržal ravnokar odpuščeni Safet Hadžić; pomagalo mu ni niti to, da je vodil na lestvici in da ga imajo navijači zelo radi. Kot edini se je celotno sezono na nemirni klopi obdržal Igor Bišćan. Mandarić ga je odpustil kljub temu, da je Olimpija osvojila rekordno število točk, prejela rekordno malo golov in osvojila skoraj zgodovinsko dvojno krono. Lahko bi naštevali skoraj v nedogled. Trenerskih žrtev je bilo veliko, celo ogromno. Zdaj v zmajevo gnezdo prihaja naslednji trener; verjetno bo to Ivan Vukomanović. Toda koliko časa bo zdržal? Marsikdo je prepričan, da ne dolgo ... Mandarić pa že ve, kako in kaj: tudi naslednjega trenerja bo odpustil, ko bo ocenil, da je to pač potrebno. Za klub! Za njegovo dobrobit! Mandarić odgovarja kritikom in pravi, da trenerjev ne menja kot po tekočem trak zaradi zabave. Čeprav se že res zdi tako ...

mandaricevi trenerji

"Motijo se tisti, ki trdijo, da uživam, ko menjam trenerje. To naredim za dobrobit kluba, ko ocenim, da stvari ne gredo po načrtu," je za Dnevnik poudaril prvi mož kluba iz Ljubljane in se dotaknil tudi nekaj imen: "Igor Bišćan je osvojil dve lovoriki, a ni sledil viziji uveljavljanja mladih igralcev. Najbolj mi je žal za Marka Nikolića, a po njegovi rasistični opazki je bilo veliko pritiskov, predvsem iz najvplivnejših krogov slovenskega nogometa. Največja napaka je bil Ilija Stolica, ki sploh ni bil prva izbira, saj sem pričakoval, da bo Slaviša Stojanović sprejel ponudbo."

Pa Safet Hadžić? Priljubljeni Hadžo? Kot piše Dnevnik, je Mandarić ocenil, da Hadžić nima dovolj kakovosti za evropski uspeh in je hkrati izgubil avtoriteto v garderobi. Menda je ob tem preveč stavil na dobro komunikacijo z nogometaši, namesto da bi raje udaril po mizi, ko je bilo to pač treba. Mandarić mu je bojda očital tudi, da je moštvo trenutno premalo bojevito, da je v igri premalo strasti, premalo agresivnosti, odločnosti in želje po zmagah, še dodaja Dnevnik.

mandaric
M24.si

Članki iz rubrike