sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

zu
zu
22 08.06.2020 11:41:02

Prevčev RASISTIČNI ŠKANDAL: Če boste naredili PROTEST ZA TEMNOPOLTE, rabim ... BESEDE ŠOKIRAJO!

Cene Prevc
alesfevzer.com
Cene Prevc je s svojo objavo na Instagramu dvignil ogromno prahu.

Po nasilni smrti temnopoltega Američana Georgea Floyda, ki ga je ubil belopolti policist po tem, ko je klečal na njegovem vratu in Floyd ni mogel več dihati, so v ZDA izbruhnili številni protesti proti rasizmu. Ne le v ZDA, praktično ves svet se je tako ali drugače združil v boju proti rasizmu. 

V luči tega boja pa je ogromno prahu dvignil smučarski skakalec Cene Prevc, ki je na svojem Instagram profilu objavil zelo neprimeren zapis. "Morgen, Kranjčani, če se boste odločili narediti kak protest v podporo temnopoltim, a lahko to naredite v supernovi po 22.00 uri, ker rabim neki iz obija, pa mi je predrago. Pa polbi šel še v Milerja po par parfumov pa v Mercator po bajadero, ki je tud že kar draga ratala. Če bo kdo vlomil še v intersport mam cifro noge 42. Hvala," se je glasil zapis na njegovem profilu, ki je razumljivo sprožil veliko negativnih komentarjev. 

Cene se je odločil nekaj dni po tem vse skupaj poskušati pojasniti. "Dragi sledilci. Mislim, da sem dolžen eno stvar obrazložiti. Bilo vas je kar nekaj, ki sem vas s temle malce užalil. Kdor me pozna, ve, da imam zelo rad sarkazem. Rad sem sarkastičen. Tudi črn humor mi ni tuj in se sem se sposoben hecati iz še tako resnih stvari. Ravno s tem dostikrat izrazim absurd, da kaj takega obstaja/se dogaja. In to v Ameriki ... Osebno me žalosti, da ljudje še vedno nismo prišli preko tega, da človekove pravice in rasna enakost nista nekaj samoumevnega. Omenjena objava je meni zelo dober sarkazem in kritika na posameznike, ki izkoriščajo to dogajanje za vandalizem in osebno korist. Bolje bi bilo, da bi citat ostal v bolj osebnih krogih. Ja pa tukaj en plus, ki sem ga vesel. Zdaj poznate bolj mene. Če vam je to všeč ali ne se pa sami odločite. Pa kljub negativnemu odzivu sem bil ful vesel enega dejstva: tudi daljše citate, ki jih objavim dejansko preberete. Hvala."

cene prevc instagram
Instagram

Značke: cene-prevc, rasizem

Članki iz rubrike