Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 02.06.2020 07:42:45

Trener MARIBORA je našel NOVO OROŽJE v boju za naslov prvaka: Naježim se, ko govorim o njem!

Grega Wernig
Mariborski strateg je prepričan, da ima v svojih vrstah jokerja, ki bi lahko vijoličastim pomagal v boju za naslov slovenskega državnega prvaka.

Kapetan mladinske ekipe vijoličastih je priložnost za igro dobil na vseh treh pripravljalnih tekmah. Navdušil je predvsem na obračunu z Nafto. Bil je živahen, dovolj dober v dvobojih, predvsem pa je bil kot osrednji vezist izjemno nevaren. Navsezadnje je dosegel tudi lep zadetek, hkrati so bile njegove podaje nevarne. Če rečemo, da ni bil nič slabši od svojih starejših kolegov, mu najverjetneje delamo krivico. Rok Maher je bil boljši od svojih soigralcev. Brez dileme. To je sicer tudi logično. Je pač tako, da na pripravljalnih tekmah mladi igralci dajejo več od sebe, bolj se morajo dokazati. In tako je tudi v tokratnem primeru, četudi se Jakiroviću poskušajo dokazati vsi nogometaši vijoličastih, glede na to, da je hrvaški strateg šele prevzel trenersko palico v Ljudskem vrtu. Kakorkoli že, Maher je svojo priložnost zgrabil zelo resno. Zato tudi ne čudi, da mu je Sergej Jakirović, vidno zadovoljen z predstavami mladeniča, priložnost za igro ponudil na tekmah s Koprom in Bravom. In ne samo to, Maher je dobil na obračunu z Bravom prednost celo pred – Amirjem Derviševićem! Medtem ko je najboljši asistent slovenske lige v prejšnji sezoni moral zaigrati na položaju osrednjega branilca, je položaj defenzivnega vezista namesto Blaža Vrhovca zasedel kar – Maher!

NAJEŽIM SE, KO GOVORIM O NJEM

Pripravljalne tekme so sicer eno, tiste prave, prvenstvene, pa nekaj povsem drugega, še posebej v primeru Maribora, ki bo moral kreniti v odločen lov na zaostanek za Ljubljančani, toda šele 18-letni mariborski vezist si lahko obeta minutažo tudi v državnem prvenstvu. Prepričani smo, da bo, če bo seveda zdrav, debi za vijoličaste doživel v zelo bližnji prihodnosti. Kdo ve, morda že takoj na tekmi z Domžalami. Navsezadnje je pred dnevi zelo pohvalno o Maherju govoril tudi Sergej Jakirović. Slednji je nakazal, da bi lahko v zaključku prvenstva ravno v kapetanu vijoličastih mladincev našel igralca, ki bi lahko Mariboru pomagal v boju za naslov državnega prvaka. "Mladi igralci so moja šibka točka. Naježim se, ko govorim o Maherju. Zelo sem zadovoljen s tem, kako dela. Vidi se, da ima 'mali' velik, ogromen potencial," je mariborski strateg streljal pohvale na račun svojega mladega varovanca in mu napovedal zelo svetlo prihodnost.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike