stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

rb
rb
0 25.05.2020 07:55:20

Pisal je ZGODOVINO MURE, danes ima opravka s KRIMINALCI

Aleš Cipot
Mineva 25 let od edine lovorike soboškega prvoligaša.

Številni navijači Mure so bili v nedeljo nostalgični ob upanju, da bodo v bližnji prihodnosti doživeli še več takšnih trenutkov. Trenutkov velikega slavja, kakršno je bilo ob največjem uspehu v zgodovini kluba iz prekmurske prestolnice. Ob do zdaj edini lovoriki, od katere je minilo natanko 25 let. Bilo je 24. maja 1995, ko so črno-beli pod vodstvom trenerja Marina Kovačića na povratni tekmi finala pokalnega tekmovanja pred 4500 gledalci v Fazaneriji unovčili odlično izhodišče s Skalne kleti (1:1) in si z zmago 1:0 nad Celjem zagotovili lovoriko. V končnici dvoboja je za evforijo na tribunah zadel Nedeljko Topić, v knežjem mestu je bil uspešen Bojan Rous, ki je izničil prednost grofov iz začetka drugega polčasa, ko je bil iz najstrožje kazni uspešen Simon Sešlar.

rous bojan
sobotainfo.com

Nedeljka Topića pač ni treba posebej predstavljati, zanimiva pa je pot Bojana Rousa, ki je v črno-beli opravi v sezonah 1994/95 in 1995/96 zbral 48 prvenstvenih nastopov in se šestkrat vpisal med strelce. Po koncu igralske kariere pa v nasprotju z mnogimi ni ostal v nogometnih vodah, namesto tega ima danes opravka s kriminalci, saj zaseda nadvse odgovorni položaj vodje kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota.

Za črno-bele so v Celju igrali Volk, Baranja, Kokol, Breznik, Poljšak, Alihodžić, Brezić, Cifer, Belec, Gajser (Rous) in Topić, v Fazaneriji so bili na igrišču Volk, Cifer, Kokol (Baranja), Breznik, Poljšak, Alihodžić, Brezić, Gajser, Belec, Bakula ter Topić.

pokal mura

Članki iz rubrike