Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

mleto-mešano-meso Svet24.si

Pozor, to mleto meso, ki se morda skriva v vašem ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

Robert Balantič
Robert Balantič
5 20.05.2020 08:32:00

ŠIRITEV LIGE?! Zdaj ni več nobenih dvomov, v naslednji sezoni bomo v eliti spremljali ...

Jurij Kodrun
Poročali smo že o petkovi videokonferenci NZS in klubov o nadaljevanju sezone.

Krovna organizacija je sodelovala z najmočnejšima igralcema, predsednikom Radenkom Mijatovićem in generalnim sekretarjem Martinom Koželjem, ob desetih članih elite pa so bili povabljeni še oba pokalna polfinalista iz 2. SNL, Radomlje in Nafta, novi prvoligaš Koper in Gorica, ki jo čakajo dodatne kvalifikacije.

Glavna tema je bil »vozni red« za prihajajoče obdobje, ki je medtem že natančno dorečen, razvnela pa se je tudi razprava o možnosti spremembe formata tekmovanja že v prihodnji sezoni. Klubi so namreč predstavili željo, da bi se liga razširila na 12 ekip, kar bi pomenilo, da bi se poleg kanarčkov z Bonifike med prvoligaše vrnili tudi Goričani, ki bi se tako izognili dodatnim kvalifikacijam. Izpadel potemtakem ne bi nihče in v drugi ligi bi se pred izpadom tako rešila Rogaška in Dravograd.

Kot smo razkrili, popolne enotnosti glede tega predloga ni bilo. Še zlasti ne na začetku, a sčasoma jih je bilo vendarle vse več naklonjenih ideji o razširitvi. Na nasprotnem bregu je ostala le Olimpija, sprva zelo odklonilno stališče pa naj bi omehčala tudi NZS, kar je pri marsikom vzbudilo upanje, da bi bil predlog lahko sprejet. Vendar ne bo. Krovna organizacija vztraja pri ligi 10, medtem pa se je po naših informacijah kar precej spremenilo tudi stanje duha med klubi. Nekateri očitno menijo, da 'ad hoc' odločitev v nastalih razmerah, v katerih se bo finančnim preglavicam težko izogniti, vendarle ne bi bila primerna. V teh dneh se v zvezi s tem prav gotovo dogaja tudi tiha diplomacija, a kakorkoli že, izvedeli smo, da so zdaj znova v večini tisti, ki bi ostali pri zdajšnjem sistemu tekmovanja. Zasedba je močna, saj smo dobili namig, da naj bi jo zagotovo sestavljali Maribor, Olimpija, Celje, Mura, Bravo in Koper. Po vsem tem je mogoče sklepati, da bo liga 12 še nekaj časa ostala na čakanju; tudi v naslednji sezoni bo prvoligaško družino sestavljalo 10 ekip.

Značke: slovenija, prva-liga

Članki iz rubrike