900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 17.05.2020 10:41:57

To pa ni dobro: Igralci trenirajo, trenerja PA NI! Slovenski prvoligaš v težavah zaradi stratega

Grega Wernig
Nadaljevala se bo. Oziroma vnovič začela. Nogomet se bo bržčas že prvi konec tedna v mesecu juniju vrnil na slovenska igrišča, prvoligaši se bodo podali v obračune za prvenstvene točke, v Sežani nad takšnim razpletom zadovoljstva ne skrivajo. Ampak popolnega zadovoljstva še ni, saj treningi še naprej minevajo ob odsotnosti trenerja Maura Camoranesija, ki je med koronakrizo obtičal v Argentini.

Ugibanj je konec in po vseh zadnjih vladnih odločitvah ni več pravzaprav nikakršne ovire, da se bo sezona v slovenski prvoligaški druščini nadaljevala. »Zelo veseli smo, da je tako. Komaj čakamo. Pozdravljam, mogoče lahko rečem, pogum NZS in države, da sta nogometu prižgali zeleno luč. In menim, da tudi ni nobenega razloga, da se prvenstvo ne bi nadaljevalo,« se je odzval Davor Škerjanc.

Epidemija je preklicana, od 23. maja se bodo lahko tudi rekreativci kjerkoli dobili na 'partiji' malega nogometa, takšne in drugačne omejitve izginjajo. »Kljub vsemu moramo biti strpni in odgovorni glede vračanja v nekdanje okoliščine,« je opozoril direktor Tabora in dodal: »Ampak zadeve gredo v to smer, življenje se vrača v normalne tirnice.«

Daje občutek, da se svet vendarle ni ustavil


In nogomet je del tega ... »Absolutno. Je pomemben dejavnik družbenega življenja in mogoče v tem trenutku pozitiven signal, ki bo ljudem lahko vrnil nekaj optimizma in občutka, da se svet vendarle ni ustavil. Da gremo naprej in da se stvari vračajo na svoje mesto. Družba, ljudje in država nasploh potrebujemo pozitivne zgodbe. Oživitev nogometa je ena od takšnih,« poudarja Davor Škerjanc.

Medtem vadba nogometašev Tabora za zdaj še vedno v prirejenih razmerah poteka že nekaj časa, a povsem brez težav ne gre. »Obetavno je spoznanje, da so na treningih vsi igralci. Tisti, ki so morali, so 'oddelali' karanteno, težavo imamo z vrnitvijo Maura Camoranesija iz Argentine,« je razkril snovalec kadrovske politike v kraševskem prvoligašu.

Bil je blizu, da bi sedel na letalo
Kot smo že poročali, je nekdanji zvezdnik zaradi ukrepov za zajezitev koronavirusa obtičal v domovini, kjer so do konca avgusta prepovedani vsi komercialni leti, a morda se bo na sončno stran Alp naposled vrnil v prihodnjem tednu. »Bil je že zelo blizu tega, da bi sedel na letalo. Je na čakalnem seznamu za vračanje italijanskih državljanov v Italijo. Malenkost je zmanjkala, da bi na zadnjem letu prišel na vrsto. Naslednji je predviden čez tri do pet dni in pričakujemo, da bo proti Evropi poletel takrat. Glede na to, da bo prišel iz Argentine, bo morda moral v karanteno, mogoče pa bo dovolj opraviti testiranje. Prav gotovo bomo naredili vse, da bi se čim prej pridružil ekipi,« je pojasnil Davor Škerjanc, toda ekipa tudi brez prvega stratega uresničuje zastavljene cilje. »Delo še vedno poteka po skupinah, po vrnitvi na igrišče po dolgem premoru je pomembna vloga kondicijskega trenerja, taktični del poteka pod nadzorom Almirja Sulejmanovića. Lahko zdržimo brez Maura, je pa njegov vpliv v zaključni fazi priprav na prvenstvo seveda izjemnega pomena. Verjamemo, da bo do takrat nazaj.«

Članki iz rubrike