Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
14.05.2020 07:26:16
Deli članek:

Povedal je VSE! Zlatko ZAHOVIĆ se je odzval na besede, ki so pretresle SLOVENIJO: 'Jaz v KOPER?! Takole je ... '

Jurij Kodrun

Zlatko Zahović se je odzval na besede Anteja Guberca.

Koprčani se po treh letih vzpenjanja iz najnižje lige veselijo vrnitve med elito na sončni strani Alp, vendar hkrati v en glas poudarjajo, da na tej lovoriki nikakor ne mislijo zaspati. In da ne bodo! Takoj bi se radi vključili v boj za vrh slovenskega nogometa, Ante Guberac je za uresničitev želenih namenov že razkril seznam želenih zvenečih okrepitev, toda najbolj vendarle odmeva napoved predsednika kanarčkov, da ne izključuje možnosti, da bi poskušal v bližnji prihodnosti na Bonifiko privabiti izjemno okrepitev ob igrišču – Zlatka Zahovića.

»Zlatko je kralj slovenskega nogometa. Rad bi videl nekoga, ki ne bi rad sodeloval z njim. Tak nima pojma, kaj je nogomet,« je najprej povedal Ante Guberac. »Veste, da ga nadvse spoštujem, vendar ga nisem klical, o takšni možnosti se nisva pogovarjala. Popolnoma jasno je, da Maribor brez njega nikoli ne bi bil to, kar je postal. Naredil ga je. To je njegov otrok in gotovo mu ni vseeno, da se je po skoraj 13 letih poslovil od Ljudskega vrta. Pustimo času čas. Predvidevam, da v tem trenutku potrebuje predvsem počitek in čas za razmislek, kako in kaj naprej. To so težke odločitve. Mislim, da ni pravi trenutek, da bi mu zdaj karkoli ponujal, a če bo dolgo prost, bo prišlo na vrsto tudi tovrstno razmišljanje. Potem se bova dobila na kakšni kavi,« se je nasmejal prvi mož novega (starega) prvoligaša.
Vsi tisti, ki dobro poznajo Anteja Guberca, nimajo niti kančka dvoma, da bo gotovo poskušal v Koper zvabiti najboljšega strelca izbrane vrste. Prej ali slej, seveda pa si nismo mogli kaj, da ne bi preverili, kakšen je trenutni 'utrip' glavnega igralca zgodbe. Kaj meni o besedah prvega moža kanarčkov.

Dopoldne je bil lep čas zaseden. Zaradi tenisa. Dvoboj na pesku se je zavlekel v tri nize, v dve uri in pol, nakar je prišla na vrsto napoved koprske snubitve. »Počaščen sem,« se je najprej odzval Zlatko Zahović. »Ampak,« je sledil dodatek, ki smo ga, roko na srce, pričakovali. »Trenutno mi je prelepo. Brez nogometa se počutim odlično,« je pristavil arhitekt vijoličastih uspehov v preteklih 13 letih, ki ne skriva, da se je vrnitve zasedbe z Bonifike med prvoligaše nadvse razveselil. »To je najboljša novica, ki sem jo slišal od začetka krize s koronavirusom. Maribor, Olimpija, Mura, Koper … To je to! To je klasika, to so tradicionalni klubi, ki jih slovensko prizorišče potrebuje.«

CELOTEN POGOVOR Z ZLATKOM ZAHOVIĆEM SI LAHKO PREBERETE V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI.