podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 08.05.2020 19:30:50

TRENER OLIMPIJE Safet Hadžić: To je bilo nekaj najbolj NENAVADNEGA v moji karieri

Jurij Kodrun
Po odmoru zaradi pandemije novega koronavirusa so se danes na travnate površine vrnili igralci Olimpije in Maribora. Ljubljančani, vodilna ekipa za zdaj še prekinjenega prvenstva, so vadili na Kodeljevem, Mariborčani pa pod vodstvom novega trenerja Sergeja Jakirovića na svojem stadionu v Ljudskem vrtu.

"Lahko rečem, da je bil trening nekaj posebnega, eden najbolj nenavadnih, ki sem jih vodil. Po njem imam mešane občutke, lahko rečem, da ni imel prav veliko skupnega z običajnim treningom, označim ga lahko za polovičnega. Tudi stadion na Kodeljevem ni najbolj primeren za ta čas. Potrebovali bi več travnatih površin, a imeli smo le eno, na katero smo morali uvrstiti veliko število skupin. Pa še velikemu številu rekreativcev smo se morali prilagajati," nad prvim treningom ni bil najbolj navdušen Hadžić, ki je imel na razpolago vse igralce, na katere bo lahko računal v nadaljevanju prvenstva.

"Naši tujci so se že pred časom vrnili, tako da so karanteno že prej opravili. Manjkali so tisti, ki se niso strinjali z zmanjšanjem plač, a o tem ne bi govoril. To ni moje delo, informacije boste morali poiskati pri za to odgovornih. Za tiste, ki so bili tu, lahko rečem, da se enim pozna, da so odmor vzeli bolj resno, drugim pa, da so izgubili več. Tudi v glavah še niso povsem osredotočeni, zato bo potreben čas, da vse pride na svoje mesto," je dejal Hadžič, ki meni, da se bo prvenstvo nadaljevalo, a ga skrbi, v kakšnih razmerah.


"Zagotovo nas čaka hud ritem, a ne vem, če kdo razmišlja o tem. Tekme bodo ob sredah in nedeljah, prihaja vročina, pogoji za nogomet bodo težki. Zato moramo te treninge vzeti resno, narediti maksimalno, kar se da," meni ljubljanski strateg, ki bo naslednji teden starejšim nogometašem priključil tudi nekaj mladincev: "Najprej bom analiziral prva dva treninga, nato bom sprejel določene odločitve. Želim preizkusiti nekaj igralcev, želim si nekaj novosti, ki bi nam lahko prišle prav."

Podobno so razmišljali v Mariboru, kjer pa imajo boljše vadbene pogoje, pa tudi vzdušje jim dviguje dodaten motiv, novi trener Jakirović. Ta je danes predvsem opazoval, konkreten načrt treningov za posamezne igralce pa bo sestavil za naslednji teden.

"Zadovoljen sem, pomembno je, da smo po premoru končno začeli trenirati. Stanje je dobro, organizacija je na visoki ravni, vidi se, da so igralci vadili med premorom. Problem je le psihološki, saj nogometaši ne vedo, kdaj se bodo tekme nadaljevale, pred časom pa niso mogli niti trenirati. V skupinah se da na treningih veliko narediti in verjamem, da bomo. Sam sem veliko delal tudi v karanteni, ki mi je hitro minila. Prek posnetkov sem spoznaval igralce, seveda pa jih bom moral bolj spoznati tudi na igrišču," je bil dobro razpoložen hrvaški strateg.

Članki iz rubrike