Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
29.04.2020 08:37:11
Deli članek:

Sladko-grenke skrbi MARIBORA: Eden nepogrešljivih tarča DVEH klubov, a njegov odhod bi bil hud udarec!

Grega Wernig

Pri Mariboru so z zniževanjem plač uspeli zmanjšati svoje izdatke, a tudi v poletnem prestopnem roku bodo morali biti aktivni. Pričakovati gre, da bo novi športni direktor Oliver Bogatinov poskušal napolniti klubsko blagajno s kakšno odmevno prodajo, prvi kandidat za odhod pa je Kenan Pirić, reprezentančni vratar Bosne in Hercegovine.

Ko so v Ljudskem vrtu govorili o finančni reorganizaciji in zmanjševanju stroškov, s katerima bodo lažje prebrodili finančno krizo, ki je nastala ob pandemiji koronavirusa, v mislih niso imeli samo znižanja plač mariborskim nogometašem. Maribor bo veliko večino svojih prihodkov še naprej ustvarjal z evropskimi uspehi in predvsem prodajami igralcev. V zadnjih letih je nekako veljalo, da morajo vijoličasti v klubsko blagajno spraviti vsaj kakšen milijon od prodaj nogometašev, in ta filozofija se pod Kalvarijo zagotovo ne bo spremenila. Zlatko Zahović se je podpisal pod (če gre verjeti spletni strani Transfermarkt) 14 prodaj, ki so Mariboru prinesle milijon evrov ali več, zdaj pa bo ta naloga padla na pleča njegovega naslednika Oliverja Bogatinova. Tega čaka zelo težko delo; ne samo zato, ker so zaradi pandemije koronavirusa nogometašem cene precej padle, temveč tudi zato, ker Maribor ravno veliko izvoznih artiklov nima. Vsaj v tem trenutku ne – in predvsem ne za milijonske odškodnine.

Sprejel je zmanjšanje, poleti morda odhaja
Novi snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo bo moral tako pokazati dobršno mero iznajdljivosti, če bo želel z odmevnimi prodajami bogatiti klubsko blagajno. Prvi nogometaš, ki naj bi ga Bogatinov postavil na izložbeno polico, je Kenan Pirić, 25-letni v Tuzli rojeni vratar, ki bi poleti lahko zapustil klub. Reprezentančni vratar BiH naj bi bil eden izmed treh nogometašev Maribora, ki znižanja plače niso sprejeli, toda njegov agent Admir Husarić je v izjavi za SportSport.ba vse skupaj zanikal

Agent prvega čuvaja mreže Maribora se nam je javil in vnovič potrdil, da je Pirić ponudbo sprejel, hkrati pa razkril, da bi lahko visokorasli vratar že poleti zapustil klub. "Kenan bi poleti lahko odšel iz Ljudskega vrta. Zanj sta zanimanje že pokazala dva evropska kluba. Prvi je belgijski velikan Anderlecht, ki bo takoj, ko se bo prvenstvo spet nadaljevalo, na tekmo Maribora poslal svojega skavta, da si Pirića ogleda v živo. Drugi je turški prvoligaš Kayserispor, ki ga s klopi vodi nekdanji selektor Bosne in Hercegovine, legendarni Robert Prosinečki," nam je zaupal Husarić.

CELOTEN ČLANEK SO LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!