901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
4 26.04.2020 10:45:14

POTRJENO: Novi trener Maribora bo s seboj pripeljal SVOJ STROKOVNI ŠTAB: V Ljudski vrt prihaja ...

Tom Dubravec / CROPIX
Kdo bo pomagal Sergeju Jakiroviću v vlogi novega trenerja Maribora?

Novi športni direktor Oliver Bogatinov je izbral svojega prvega trenerja. Naslednik Darka Milaniča je postal Sergej Jakirović, 43-letni hrvaški strokovnjak, ki je nazadnje vodil hrvaškega prvoligaša Gorico, sicer hit tamkajšnjega prvenstva predvsem v minuli sezoni.

Porajalo se je vprašanje, ali bo Sergej Jakirović v Ljudski vrt prišel sam. Še posebej, ker je Oliver Bogatinov ob nastopu funkcije dejal, da si želi zadržati vse, ki so že v klubu. "Začeli bomo sodelovanje skupaj. Za vse, ki so v klubu, bi si želel, da ostanejo del projekta," je ob predstavitvi funkcije dejal novi snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo.

Zdaj je že jasno, da Jakirović v hram mariborskega nogometa ne prihaja sam. Kot je potrdil kolegom iz tiskane izdaje Ekipe SN bo Jakirović v Ljudski vrt pripeljal tudi svojega prvega asistenta, s katerim je sodeloval že pri hrvaškem drugoligašu Sesvete. Ob prvem asistentu v Maribor prihaja še kondicijski trener, ki je z Jakirovićem delal tako v Sesvetah kot v Gorici. A to ne pomeni, da Jakirović ne bo obdržal tudi strokovnjakov, ki so v članskem moštvu delali že pred njegovim prihodom.

Jakirović naj bi imel namreč na voljo malce širši strokovni kader, kot ga je imel Darko Milanič. Tako da naj bi ob obeh svojih pomočnikih, ki jih bo pripeljal s Hrvaške, z novim strategom vijoličastih še naprej (če bo to želel seveda) sodeloval tudi Saša Gajser, dolgoletni asistent številnih mariborskih trenerjev. Mitja Pirih naj bi še naprej opravljal vlogo trenerja vratarjev, del strokovnega štaba naj bi ostal tudi Milan Vulović, ki je imel v zadnjih mesecih vlogo prvega kondicijskega trenerja moštva, pred tem pa je opravljal odlično delo pri vračanju nogometašev po poškodbah. V klubu ostaja tudi Mario Milanič, sicer sin Darka Milaniča, ki bo še naprej opravljal vlogo analitika.

Članki iz rubrike