20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Pik je nekoliko bolj boleč od domačega sršena .. Odkrito.si

Invazija azijskih sršenov v Evropi

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ro
ro
0 25.04.2020 18:17:09

Jasno SPOROČILO MURE: To moramo storiti, v nasprotnem primeru bodo le PROBLEMI!

Aleš Cipot
V Fazaneriji so odločeni, da se sezona mora nadaljevati.

Nogometni navdušenci na sončni strani Alp vse bolj nestrpno pričakujejo nadaljevanje sezone v 1. SNL. Kdaj natančno se bo to zgodilo, ostaja negotovo, a dejstvo je, da v zvezi s tem obstaja tudi kar nekaj pomislekov. Ali je smiselno vztrajati na vsak način, za vsako ceno? Bi bilo lahko ogroženo zdravje igralcev? Vprašanj je veliko in tudi zato naj bi bili nekateri klubi naklonjeni ideji, da bi bilo morda najbolje prvenstvo dokončno prekiniti, toda ob plemeniti skrbi za zdravje je seveda mogoče zaznati tudi lastne interese za takšno razmišljanje.

Glede na to, da je Mura trenutno peta na lestvici in v polfinalu pokalnega tekmovanja, je drža Prekmurcev razumljiva. "Naše stališče je, da se sezono, če je to le mogoče, odigra do konca," je odločen športni direktor in podpredsednik Mure Denis Rajbar. "V nasprotnem primeru bo prvenstvo neregularno. Če ne bomo odigrali do konca, ne bo konca razpravam, bodo le problemi. Če se bo le dalo, moramo igrati."

Če nadaljevanja naposled le ne bo, bo bržčas obveljala trenutna lestvica. "Ne, to ne bi bilo regularno, nismo še odigrali dovolj tekem. Uvrstitve niso verodostojne. Mi smo se denimo v nekem trenutku odločili, da bomo vse moči usmerili v pokalno tekmovanje, to smo si zadali kot osnovni cilj, zato smo na posameznih preizkušnjah s postavo kar precej rotirali. Z namenom, da bi bili čim bolje pripravljeni na boj za lovoriko, v nekatere preizkušnje za točke nismo krenili z vsemi razpoložljivimi močmi. In potem se je zgodilo, kar se je ... Na to jasno nismo mogli vplivati, še vedno pa verjamem, da se bo sezona nadaljevala. To bi bilo najbolj pošteno in najbolj korektno do vseh klubov. Seveda se zavedam pomena zdravja. To je na prvem mestu, o tem ni treba razpredati, toda vidimo, da tudi v sosednji Avstriji že delajo precejšnje korake v smeri, da bi se ekipe vrnile na igrišče. Da, menim, da je pred praznimi tribunami mogoče zadostiti vsem zahtevanim varnostnim ukrepom," je še dodal Denis Rajbar.

Članki iz rubrike