franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

rb
rb
1 19.04.2020 08:24:57

NIŽANJE STROŠKOV v FAZANERIJI! Kako se je odzvala ČRNO-BELA SLAČILNICA?

alesfevzer.com
Medtem ko je Fazanerija še vedno oaza miru, je dogajanje v zakulisju precej živahno. Vodilni možje kluba se nadvse dobro zavedajo, da je treba v nastalih razmerah povleči pomembne poteze za prihodnost. Mnoge s težkim srcem, niso lahke, ena od teh je gotovo nižanje plač strokovnemu vodstvu in igralcem.

Posledice zaradi pandemije so in bodo precejšnje na vseh ravneh, nogomet pri tem nikakor ni izjema. Racionalizacija je beseda, ki se v nastalih razmerah v slovenskih prvoligaših omenja skoraj toliko kot koronavirus, z njo se kakopak ukvarjajo tudi v Fazaneriji. Eden od ukrepov za krčenje stroškov bo tudi znižanje plač igralcem in članom strokovnega vodstva. Pogovori in dogovori v tej smeri so stekli že pred časom, rezultati naj bi bili kmalu znani.


Seveda se želimo poslovno zaščititi

"Poleg vseh zdravstvenih ukrepov, ki smo jih bili prisiljeni sprejeti, in ob upoštevanju vseh navodil pristojnih se seveda želimo tudi poslovno zaščititi. Najprej smo nemudoma izločili predvidene stroške v poslovanju kluba, za katere smo ocenili, da vendarle niso tako zelo potrebni, prestavili smo tudi posamezna načrtovana dela. Osebje, ki ga v nastalih razmerah nujno ne potrebujemo, je na čakanju, prav tako kot igralci, s katerimi prav tako potekajo individualni pogovori o znižanju prihodkov v obdobju covida-19. Večina je samozaposlenih, fantje so ostali brez osnovne dejavnosti in bodo koristili državno pomoč, preostanek bomo plačali mi," je povedal predsednik kluba Robert Kuzmič.

kuzmic gw
Grega Wernig

In kakšen je odziv slačilnice? So trener in igralci dovolj kooperativni, je dogovor že sklenjen? "Kot sem že omenil, tovrstni pogovori potekajo individualno. Vsakemu posamezniku je treba predstaviti zgodbo, se z njim pogovoriti in poskušati doseči dogovor. Postavili smo sistem, ki ga zagovarjamo in od njega ne odstopamo. Seveda je povsem razumljivo, da se vsak bori zase, toda vsi smo na isti barki in se borimo za isti cilj. Če smo skupaj v dobrem, moramo rešitev najti tudi v slabših trenutkih, to je moj pristop. Proces nikakor ni lahek, a smo v zaključni fazi, s komunikacijo, ki poteka med nami, sem zadovoljen," je razkril prvi mož črno-belih in pristavil, da hkrati potekajo še nekatere aktivnosti, izstopala je ena. "Ključnega pomena je bilo urediti in oddati vso potrebno dokumentacijo za postopek licenciranja, vmes kakopak nenehno poteka tudi vzdrževanje objekta."

Ne morem reči, da me prihodnost ne skrbi

Zaustavitev sveta je za Muro razumljivo hud udarec že takoj in zdaj, bolelo pa bo še kar nekaj časa. Določeni ne upajo niti pomisliti, kakšno bo stanje denimo čez eno leto, v zvezi s tem so prisotni občutki strahu. Je tako tudi pri predsedniku soboškega prvoligaša? "Ne morem reči, da me ne skrbi. Seveda me. Spoznali smo posledice za april, ocenimo jih lahko za maj, kakšne bodo dolgoročne po obdobju pandemije, pa lahko le ugibamo. Jasno je, da se bodo ukrepi odpravljali postopoma, še nekaj časa se ne bomo vrnili v okoliščine, ki smo jih bili navajeni. Vpliv na gospodarstvo bo velik in posledično ni dvoma, da se bo delež prispevkov pokroviteljev precej zmanjšal. Tega denarja bo bistveno manj, s tem bo treba živeti, na to se moramo pripraviti. Ne skrivamo, da računamo tudi na pomoč NZS in Uefe, ki bi nam veliko pomenila, vsekakor pa bomo morali biti poslej veliko bolj skromni."

Mesečno ob 100 tisoč evrov

Kdaj se bo sezona nadaljevala (23. maja, 30. maja ali 6. junija), se bo brez prisotnosti gledalcev. Kot na dlani je, da je to za Muro večji udarec kot za veliko večino preostalih klubov. "Drži, da je to za nas velik udarec. Spet bom ponovil, da tretjino proračuna zagotovimo z lastnimi dejavnostmi; s tekmami, gostinskimi storitvami, prodajo klubskih artiklov ... Groba ocena je, da v obdobju, ko ni bilo in ne bo ligaških preizkušenj, mesečno izgubljamo okrog 100 tisoč evrov," je pojasnil Robert Kuzmič.

Na lastno pest ne bomo počeli ničesar

Ker je vlada vendarle začela rahljati nekatere ukrepe, ki so povezani tudi s športom, so že stekle priprave na to, da bi se igralci vrnili na trening na stadion. Najprej seveda v manjših skupinah, kot to že počnejo v Nemčiji in bodo v ponedeljek začeli tudi v Avstriji. "Dokler ne bomo dobili uradnega dovoljenja, se tega gotovo ne bomo lotili. Za zdaj nadaljujemo z individualno vadbo igralcev, vendar hkrati tudi pričakujemo dogovor na vseh potrebnih ravneh, ki bi ekipi dovolil postopno vračanje k treningom. Na lastno pest ne bomo počeli ničesar, o tem bodite prepričani," je odločen Robert Kuzmič.

mura navijaci jk
Jurij Kodrun

Članki iz rubrike