Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
11.04.2020 18:45:16
Deli članek:

To ste HOTELI SLIŠATI! Sem ščitil LUKO? Kaj bi bilo, če bi ga MILANIČ DAL NA KLOP? Kdo drug pa bi ...

alesfevzer.com

Zlatko Zahoviću v velikem intervjuju za Ekipo SN tudi o sinu Luki.

Nekdanjemu športnemu direktorju vijoličastih je marsikdo očital, da je 'forsiral' svojega sina Luko. Da je Darko Milanič od Zlatka Zahovića celo dobival navodila, da Luka mora igrati. Tudi o tej temi se je novinar Ekipe SN Robert Balantič pogovarjal z Zlatkom Zahovićem, del njunega pogovora pa spodaj.

Kaj bi bilo, če bi se Darko Milanič kot trener Maribora odločil, da vaš sin Luka ne spada v njegove načrte ali da zanj ni dovolj dober, in bi ga ves čas puščal na klopi? Je realno imel tako možnost? Je bilo z vami na mestu športnega direktorja kaj takega mogoče?

Kdo drug pa bi lahko imel to možnost? Seveda jo je imel, glede tega ni nikakršnega problema. Saj so še drugi klubi, a če kdo misli, da ni dovolj, da odloča stroka ... Moja stroka je odločala, da bomo imeli največ lovorik, dve ligi prvakov, tri lige Europa. To je bila moja stroka, zdaj je čas za nove ljudi, za nove igralce. Izvolite, oder je vaš.

Bi karkoli v zvezi z Luko naredili drugače, če bi se po tej poti sprehodili še enkrat? Si kaj očitate?
Ne, ničesar. Marsikateri fant je dobil priložnost, a je ni izkoristil. Kljub potencialu, kakovosti, toda dres Maribora je tudi veliko breme in mnogi na to psihično niso pripravljeni, seveda potrebuješ tudi vsaj kanček sreče. Mar naj si očitam, da je prišel Luka v igro proti Sportingu v ligi prvakov, pri 18 letih zadel in med drugim klubu prinesel 500 tisoč evrov? Z njegovim zadetkom v Mostarju smo začeli tudi pohod proti ligi prvakov ... Drži, kaj se mu je tudi »poklopilo«, brez tega ne gre, vendar brez kakovosti vsega tega ne bi bilo. Od kod potemtakem takšna statistika? Poleg tega je Maribor zanj že dobil tudi kar zajetno odškodnino, klubu je do zdaj veliko prinesel tako v športnem kot finančnem smislu.

Kaj bo zdaj z Luko, ko ne bo imel vaše zaščite? Bo na slabšem ali celo na boljšem?
Mislim, da ne bi smelo biti in da ne bo nikakršne razlike. Da ga, kot pravite, ne bom več ščitil? Njega ščitijo le goli in ga bodo še naprej. Mi, ki s tem živimo, vemo, kaj to pomeni. In to tudi spoštujemo. Ne le pri njem, pri vseh. V nedogled bi vam lahko govoril o Tavaresovih golih in potezah, o obrambah Handanovića, ki so nam prinesle toliko uspehov in radosti v Evropi ...

PRVI VELIKI INTERVJU Z ZLATKOM ZAHOVIĆEM PO NJEGOVEM ODHODU Z MESTA ŠPORTNEGA DIREKTORJA MARIBORA! V NJEM JE SPREGOVORIL O SINU LUKI IN VPRAŠANJU PRIVILEGIRANOSTI, O AFERI IBRAIMI, VPLIVU NA TRENERJE MARIBORA, ODNOSU Z VIOLAMI, O TEM, ALI STA BILA ŠPORAR IN CIMEROTIČ RES NA PRAGU MARIBORA, O PRIHODNOSTI MARIBORA, O ALEKSANDRU ČEFERINU IN NJEGOVI TRENUTNI VLOGI, IN ŠE O MARSIČEM! VSE TO SI LAHKO PREBERETE V SOBOTNI ŠTEVILKI EKIPE SN IN NA TRAFIKA24.SI.

Grega Wernig