oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
9 13.03.2020 07:15:49

ZGODILO SE JE: Zlatko Zahović je zdaj že nekdanji športni direktor Maribora, bilo je NEIZBEŽNO!

Grega Wernig
Beseda je meso postala. Kar smo napovedali na včerajšnji naslovnici, se je zdaj tudi potrdilo. Zlatko Zahović si je z vodstvom kluba segel v roko. No, glede na razvpiti koronavirus in higienske napotke, ki jih priporočajo strokovnjaki, so morda le trčili s komolci. Ali so se 'nogovali' namesto rokovali. Kakorkoli že, najboljši strelec v zgodovini Slovenije se je dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe in postal bivši športni direktor vijoličastih.

Konec ere. Dolge, kar 13 let dolge ere. Izjemno uspešne. In tudi prepletene s številnimi škandali. Zlatko Zahović je bil vse od leta 2007 alfa in omega vijoličastega kluba. Nekakšen sinonim za petnajstkratne slovenske državne prvake. Najbolj prepoznaven obraz kluba, ki domuje na Mladinski 29 v štajerski prestolnici in najbolj zaslužen za vse uspehe, ki jih je Maribor zabeležil v zadnjih 13 letih. Teh je bilo zares ogromno. Pod vodstvom najbolj slavne slovenske številke 10 so se vijoličasti razvili v spoštovanja vreden klub, cenjen povsod po Evropi, in nekakšen zgled vsem, ki veljajo za malčke. Na Balkanu je bil velikokrat izpostavljen kot klub, katerega model bi morali prekopirati.

Jasno, da vseh zaslug za vzpon štajerskega ponosa ne moremo pripisati eni sami osebi, toda Zlatko Zahović v očeh vseh zagotovo velja za najbolj zaslužnega za vse uspehe, ki so jih Štajerci zabeležili v zadnjih 13 letih. Osemkrat so v tem času osvojili naslov slovenskih državnih prvakov, štirikrat pokalni naslov, trikrat so se uvrstili v skupinski del lige Europa in dvakrat nastopili v skupinskem delu lige prvakov. Zares zavidanja vredni dosežki, ki so Maribor izstrelili na piedestal slovenskega klubskega nogometa. Piedestal, s katerega vijoličasti še nekaj časa ne bodo sestopili.

V sredinem večeru se je sestal upravni odbor kluba, ki je v prvi vrsti odločal predvsem o poti, po kateri bodo vijoličasti hodili v prihodnje. Po naših informacijah prevelikih dvomov o tem, ali z roko v roki skupaj z ZZ Topom ali brez njega. Pravzaprav je bil Zlatko Zahović tisti, ki je takoj po odstopu Darka Milaniča kar sam vodstvu kluba predlagal, da bi se njihove poti po 13 letih razšle. Snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo je uvidel, da je prišel čas za slovo. Njegova podpora je bila v vseh sferah rekordno nizka. Odnosi znotraj kluba so se že zdavnaj ohladili, javna skrivnost je, da Zahović s sodelavci ni bil na isti valovni dolžini. Veliko so k temu pripomogle številne afere, ki jih je za mnoge najboljši nogometaš v zgodovini Slovenije zakuhal predvsem v zadnjih letih. Tudi podpora med navijači se je zmanjšala. Predvsem v tej sezoni, ko so rezultati pod vsako kritiko.


Pred sezono je bil sicer Zahović deležen številnih pohval, ko je v klub pripeljal Rudija Požega Vancaša, Roka Kronavetra, Špira Peričića, Andreja Kotnika in za konec še Nemanjo Mitrovića, toda po poraznih predstavah na igrišču je moral zdaj že nekdanji športni direktor vijoličastih poslušati številne kritike. Roko na srce jih je precej upravičenih, ker je Zlatko Zahović, vsaj tako se zdi, zaspal na lovorikah. Sicer so bili omenjeni nogometaši dobre okrepitve, o tem ni nikakršnega dvoma, vendar so bile premalo. Kadrovski problemi pri Mariboru so tako zelo veliki, da jih trije, štirje kakovostni novi nogometaši preprosto ne morejo rešiti.

Do dogovora je prišlo hitro
Kot rečeno: sredino zasedanje upravnega odbora je bilo zgolj formalnega značaja, vsaj kar zadeva vprašanje Zlatka Zahovića ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBRETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike