Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.03.2020 20:09:54
Deli članek:

Milanič ODGOVORIL NA OČITKE NAVIJAČEV! Zakaj sem menjal v 91. minuti? Zakaj Peričić na boku?

Martin Metelko

Darko Milanič se je na tekmi s Taborom moral soočiti s številnimi ne preveč prijetnimi vprašanji.

Navijači vijoličastih so Darka Milaniča po koncu tekme med Mariborom in Taborom izžvižgali. Očitali so mu marsikaj, najbolj pa dve stvari: da je na desni bok postavil Špira Peričića, sicer osrednjega branilca, in da je zadnjo zamenjavo storil v 91. minuti, ko je Jasmina Mešanovića zamenjal z Gregorjem Bajdetom ravno v trenutkih, ko so Mariborčani panično lovili zmagoviti zadetek. 

"Tanka je meja med …" Milanič ni zaključil zadnjega stavka, ko je pojasnjeval, zakaj se je odločil za tako pozno menjavo. "Po menjavi smo imeli še dva predložka s strani in potreboval sem nekoga, ki bo skočil v kazenskem prostoru. Ko sem dal Tavaresa v igro, sem Kronavetra premaknil malce bolj levo. Tam smo imeli ogromno prometa z Vilerjem. V kazenski prostor sem želel dobiti Krono in zraven še Bajdeta, da bi v kazenski prostor prišli na skok s tremi, štirimi igralci. In smo prišli. Bili smo zelo blizu zadetka," je dodal.

Potem je bilo na vrsti pojasnjevanje, zakaj Špiro Peričić na desnem boku. "Povejte mi, katerega?" je Milanič novinarja povprašal, ali ne bi bilo morda bolj smiselno priložnost ponuditi kakšnemu mladincu, ki je po izobrazbi desni bočni branilec. Navsezadnje je nekdanji kapetan slovenske reprezentance med pripravami na tem položaju preizkusil tudi Mirka Mutavčića. "Poškodovan je," je odvrnil Milanič, ki je pred tem poudaril, da ni imel nobene druge možnosti kot na desni bok postaviti Peričića, potem pa je dejal, da Hrvat na tem položaju na takšnih tekmah, ko mora Maribor napadati, ne more igrati.

Kaj pa Aleks Pihler? Slednji je na nekaterih prejšnjih tekmah na desnem boku pokazal kar solidne predstave. "Zakaj ne Pihler? Ker sem pričakoval veliko protinapadov. Pričakoval sem zelo dobrega igralca, kot je številka 14 (Rodrigue Bongongui, op. p.), ki je na obeh prejšnjih tekmah povzročal velike težave tekmecem s svojim vtekanjem. Zato sem se odločil za Špira, vendar je potem gostujoči trener naredil nekaj drugega (Bongongui sploh ni bil v kadru za tekmo, op. p.)," je pojasnil Milanič.