Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
02.03.2020 12:37:08
Deli članek:

GENIALNOST ali NEŠPORTNA POTEZA? Še NEVIDENO na tekmi Aluminij – Olimpija

Martin Metelko

To, kar se je pripetilo v Kidričevem, bo še dolgo odmevalo.

Uvodni spomladanski krog v mladinski ligi je postregel s številnimi razburjeni in tudi dogodki, ki so prava redkost. Poročali smo že, da je Domžalčanom točko v Fazaneriji zagotovil vratar, v končnici dvoboja se je Klemen Mihelak odlično znašel v soboškem kazenskem prostoru, nekaj nadvse nenavadnega pa se je zgodilo tudi v Kidričevem, kjer so merili moči upi Aluminija in Olimpije, razpletlo se je z izidom 1:1 (0:0).



Rdeče-beli so povedli z golom Janija Majcna v 87. minuti, za končni rezultat je v drugi minuti sodniškega dodatka poskrbel Svit Sešlar. In to na kakšen način, česa takega na slovenskih igriščih - in tudi veliko širše - ne pomnimo.



Olimpija je lovila izenačenje, po podaji v kazenski prostor sta trčila gostujoči in domači igralec, ki je poškodovan obležal na tleh. Sodnik Nejc Gergič je upravičeno prekinil igro in jo nadaljeval po tem, ko je bil rdeče-beli mladenič deležen zdravniške oskrbe. In nadaljeval jo je s sodniškim metov približno 25 metrov od vrat. Ker je bila ob prekinitvi žoga v posesti zmajev, je k delivcu pravice pristopil le Svit Sešlar in potem osupnil vse prisotne. Sodnik je žogo spustil iz rok, ta se je od tal odbila precej visoko, kar je sin nekdanjega slovenskega reprezentanta unovčil, se osamljen odločil za neposredni strel ter sijajno zadel za končnih 1:1. Genialna ali nešportna poteza? Takšno vprašanje si zastavlja marsikdo. Da je vse v skladu s pravili igre, ni dvoma, ali je tudi z zakonitostmi fair-playa, pa je že drugo vprašanje ...