stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

rb
rb
2 25.02.2020 16:46:52

Besede Anteja Šimundže o NAVIJAČIH MURE močno ODMEVAJO

Jurij Kodrun
Po zmagi ob Kamniški Bistrici na ravnici odštevajo do spopada z Mariborom v polni Fazaneriji.

Dvoboj Domžal in Mure je prav gotovo zaznamovala izključitev Staniše Mandića v 35. minuti. Črnogorski krilni napadalec je s komolcem zadel Zenija Husmanija in za Slavka Vinčića ni bilo dvoma: debitanta v črno-beli opravi je kaznoval z rdečim kartonom.

Popolnoma jasno je, da si svetovni prvak s srbsko reprezentanco U-20 česa takega ne bi smel privoščiti. Morda je po tem, ko mu je prečnik v uvodnem delu preprečil veselje, pregorel v preveliki želji, kot menijo nekateri, ampak to seveda nikakor ni in ne sme biti opravičilo za takšno ravnanje, zato pa za zadovoljstvo skrbi odgovor ekipe. "Nemudoma smo se odzvali z drugačno postavitvijo. Postavili smo se odlično. Igralci so takoj sprejeli nove zahteve. Vedeli so, kaj morajo početi in kako, ter stvari reševali uspešno," je povedal trener Mure in pohvalil podobo svoje ekipe, a se hkrati tudi sam zaveda, da je sposobna igrati še precej bolje. "O igri bi tokrat težko razpredali. Ne, ne moremo govoriti o njej, ker smo dokaj zgodaj ostali brez izključenega igralca, povrhu je bila tudi igralna površina ... Rekel bom, da je bila v dokaj čudnem stanju; ne vem, zakaj. Tukaj je bila zelenica vedno dobra, tako da smo bili nad razmerami kar malce presenečeni. Niso dovoljevale všečne igre. Zahtevale so zelo dober pristop vsakega posameznika in veliko zbranosti, v tem smo bili tokrat dobri. Nadvse pomembno je, da smo na zahtevnem gostovanju proti dobremu nasprotniku osvojili ves izkupiček."

Zdaj je na vrsti prekmursko-štajerski spopad, v sredo bo v Fazaneriji gostoval Maribor. Iz klubskih pisarn soboškega prvoligaša so sporočili, da se vstopnice odlično prodajajo, toda pred dnevi si kljub vsemu nihče ni drznil napovedati, da bo pošla tudi zadnja. Po zmagi v Domžalah je takšen strah bržčas odveč, boljše napovedi za dvoboj z vijoličastimi si na ravnici ne bi mogli želeti. "Popolnoma jasno je, da je lepo zmagati, a glede na simbiozo med nami in navijači, ki so naš 12. igralec v pravem pomenu te besede, sem prepričan, da bi bil stadion proti Mariboru poln tudi ob morebitnem drugačnem nedeljskem izidu," je svoj pogled predstavil strateg črno-belih. Njegove besede odmevajo, zvestobe navijačev ne bi mogel bolj pohvaliti.

mura navijaci ac
Aleš Cipot/Fotolens

Članki iz rubrike