stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

rb
rb
0 20.02.2020 12:51:17

DERVIŠEVIĆ razkril, kakšen je pred derbijem njegov SPANEC, spregovoril tudi o HOTIĆU in MIHELIČU

Grega Wernig
Vročica v pričakovanju obračuna med Mariborom in Olimpijo se stopnjuje.

Sveža statistika obračunov med Mariborom in Olimpijo v Ljudskem vrtu ni ravno podlaga za črpanje dodatnega optimizma vijoličastih. Na zadnjih štirih preizkušnjah na domačem igrišču niti enkrat niso okusili slasti zmage; pred zadnjim remijem so bili trikrat poraženi, zadnje zmage so se veselili 17. novembra 2017. "V zadnjem času smo bili v Stožicah nekoliko boljši, doma nismo bili uspešni, ampak mislim, da to v pričakovanju tokratne tekme ne bi smela biti kakšna ovira. Verjamemo, da je čas za preobrat. Verjamem, da je dovolj čakanja in da je napočil čas, da navijačem podarimo zmago. In vsem nam. Potrebujemo jo. Vemo, kaj pomeni, z uspehom bi si še dodatno okrepili samozavest za naslednje preizkušnje. Popolnoma jasno je, da si želimo zgolj in samo vseh treh točk," je dejal Amir Dervišević.

Pred tako pomembnimi dvoboji se napetost zgolj stopnjuje in ni malo igralcev, ki jim to povzroča vsaj manjše preglavice. S tovrstnim pritiskom se težko soočijo in pogosto vpliva tudi na njihovo podobo na igrišču, toda izkušeni vezist poudarja, da s tem nima problemov. Nima jih več, njegov spanec v dneh pred derbijem ni nič slabši kot sicer. "Da, lahko rečem, da je običajen, miren. Nič posebnega. Včasih je morda bilo kaj treme, ampak tiste pozitivne. V sebi imaš adrenalin, toda ko prideš na igrišče, zelo dobro veš, kaj te čaka. Kaj moraš storiti, kaj je tvoja naloga. Enostavno moraš dati vse od sebe," poudarja Ljubljančan v vijoličasti opravi, ki bo tokrat in tudi v prihodnje v zvezni vrsti pogrešal Dina Hotića, ki zdaj svoje cilje uresničuje v dresu belgijskega prvoligaša Cerlce Bruggea. S kom, ki bi ga utegnil nadomestiti, se je Amir Dervišević v prijateljskih dvobojih najbolje ujel? Kdo bi po njegovem mnenju lahko prevzel vlogo reprezentanta Bosne in Hercegovine? "Uf, tega pa res ne vem, to je vprašanje za trenerja. Na vsaki tekmi je bilo veliko rotacij, na vsakem položaju imamo konkurenco, vsaj dve rešitvi. Prepričan sem, da premoremo toliko kakovosti, da se je z vsakim mogoče ujeti, kdo bo igral, pa dejansko ne vem. In tega seveda ne vem niti zase. Zato pa vem, da bo vsak, ki bo dobil priložnost, naredil vse, da bi se na igrišču predstavil v kar se da dobri podobi z namenom, da bi prispeval čim večji delež k želenim dosežkom ekipe. Ne glede na to, kdo igra, je naš cilj, ki nas žene naprej, vedno kristalno jasen; zanima nas le zmaga na vsaki tekmi."

V sobotnem večeru na igrišču gotovo ne bo Reneja Miheliča, ki se je nekoliko presenetljivo vrnil domov. Toda na največje napore še ni pripravljen, in zato bo treba na odgovor, koliko bi lahko pomenil ekipi, še malce počakati. "Je dober igralec in v prvi vrsti takšen človek. Žal še nisem imel priložnosti igrati z njim, saj se vrača po poškodbi, z ekipo je opravil le nekaj treningov. Seveda pa tukaj ni zaman in komaj čakam, da se nam pridruži. Z njim bomo imeli še kakovost več."

Članki iz rubrike